A bolgárok könnyedén veszik a Lokit

Sport - 2009-08-10

Herczeg András klubmenedzser a helyszínen nézte meg a Levszki Szófia Plovdiv elleni bajnokiját.

  Nagyarányú győzelmet aratott szombaton BL-ellenfelünk, a Levszki Szófia a bolgár bajnokság második fordulójában: a kék-fehérek hazai pályán 5-0-ra verték az előző szezonban az alsóházhoz tartozó Botev Plovdiv együttesét. A találkozót a helyszínen tekintette meg Herczeg András klubmenedzser és Bücs Zsolt pályaedző.

- Nagyon nagy különbség volt a két csapat között, amit ugye az eredmény is mutatott – mondta honlapunknak Herczeg András. - A Levszki vegyes gárdával lépett pályára, csakúgy mint ahogy mi játszottunk az elmúlt két bajnokin. Az alapcsapatból csak néhány labdarúgó játszott, ez is mutatja az együttes erejét, hogy tartalékosan is milyen különbséggel nyert. A védelmet nem is nagyon lehetett elemezni, mert végigtámadták a meccset, a Plovdiv csak védekezett. Az kiderült, hogy a Levszki játszó csapat, nem rúgják el a labdát, inkább kombinatív összjátékra helyezik a hangsúlyt. Sok a légiósuk, akikre oda kell majd figyelnünk.

 

- A hírek szerint a Levszki Szófiának félelmetes szurkolótábora van, a fanatikus drukkerek óriási hangulatot tudnak teremteni a mérkőzéseken. Mindebből mit tapasztalt?

 

- A bajnoki mérkőzések nem hozzák annyira lázba őket, pár ezer ember látogat ki ilyenkor. A kupameccseken azonban óriási az érdeklődés. Mindig húsz-huszonötezer ezer szurkoló van jelen, de nagyon sokan idegenbe is elkísérik a csapatot. A helyiek szerint a Levszkinek nem csak Szófiában, hanem egész Bulgáriában vannak drukkerei. Hatalmas tábora van, pár éve, amikor a csapat a BL-ben volt érdekelt, Barcelonába nyolcezren utaztak el.

 

- Nem sikerült a Levszki alapcsapatát megnézni, de a gárda hétvégén a Minyor otthonában játszik. Tervbe van véve egy újabb utazás?

 

- A helyiek azt mondják, ez egy olyan találkozó lesz, mint nálunk a Loki-Szpari. Az ellenfél is erősebb a Plovdivnál, tehát nem engedhetik meg maguknak, hogy nagyon tartalékosan álljanak fel, ezért a meccset Bücs Zsolt a helyszínen tekinti majd meg. Egyébként odaadtuk nekik a Tallinn elleni meccsünk videóját, tőlük pedig megkaptuk a két Baku elleni találkozójuk felvételét. A beszélgetések során azt tapasztaltuk, hogy kicsit könnyedén vesznek minket, sokkal esélyesebbnek tartják magukat a továbbjutásra. Nem titkolták: ujjongtak a sorsolásnál.

Forrás:www.dvsc.hu