A Debrecen nyerte a kiesési rangadót, de a Diósgyőr is bennmaradt

Sport - 2017-05-28

- A Debrecen 3-1-re nyert a Diósgyőr vendégeként Mezőkövesden, mivel azonban az MTK nem tudott győzni Pakson a labdarúgó OTP Bank Liga 33., utolsó fordulójában, mindkét gárda megőrizte élvonalbeli tagságát.

A Debrecen Rados hibájából gyorsan vezetést szerzett, ez pedig megalapozta a találkozót, hiszen így még inkább támadnia kellett a Diósgyőrnek. A miskolciak mentek is előre, de képtelenek voltak komolyabb helyezet kialakítani. A félidő végén, már a hosszabbítás harmadik percében rendkívül nehéz helyzetbe került a DVTK, hiszen Tőzsér szabadrúgása után a csereként pályára lépő Szatmári góljával megduplázta előnyét a Debrecen.

A diósgyőri José Antonio Delgado Villar és a debreceni Aleksandar Jovanovic . MTI Fotó: Czeglédi Zsolt

A fordulást követően a Debrecen a kontrákra rendezkedett be, a Diósgyőr megpróbálta folyamatos nyomás alatt tartani riválisát, amely gyors ellenakciókból dönthette volna el végleg a három pont sorsát. A 71. percben az első gólt szerző Jovanovic egy ilyen támadás végén a kapufát találta el. Az összecsapás végül a 82. percben dőlt el, amikor Könyves érkezett remekül egy beadásra. A Diósgyőr innentől kezdve csak abban reménykedhetett, hogy az MTK nem győz Pakson.

Mivel a kék-fehérek 1-1-re végeztek Pakson, így a Diósgyőr - amely Ugrai révén az utolsó pillanatokban egy szépségdíjas góllal szépített - is bennmaradt.

OTP Bank Liga, 33. (utolsó) forduló:

Diósgyőri VTK-Debreceni VSC 1-3 (0-2)

-------------------------------------

Mezőkövesd, 4014 néző v.: Erdős

gólszerzők: Ugrai (91.), illetve Jovanovic (9.), Szatmári (45+2.), Könyves (82.)

sárga lap: Filip (48.), Mészáros (54.)

Diósgyőri VTK:

--------------

Rados - Eperjesi, Karan, Tamás, Dausvili - Vela, Busai (Fülöp, 85.), Villar (Ternován, 74.) - Makrai (Ugrai, a szünetben), Szarka, Novothy

Debreceni VSC:

--------------

Danilovic - Osváth, Brkovic (Szatmári, 34.), Mészáros, Ferenczi J. - Könyves, Tőzsér, Filip, Jovanovic (Nagy K., 86.)- Holman, Feltscher (Sekulic, 77.)

hirdetés

„Kiadó egy családi ház 120 nm alapterületű földszintje. A ház emeletén egy Pilates és jóga stúdió működik, így elsősorban olyan vállalkozások érdeklődését várjuk, akiknek a tevékenységi köre ezzel összhangban van.A terület bármilyen csendes sport, vagy egészséges életmódra nevelő tevékenység végzésére alkalmas. A kiadó helyiségekhez öltöző, zuhanyzó, wc, konyha, recepció, rendezett kert, és több férőhelyes a telken kialakított parkoló tartozik. Érdeklődni a helyszínen: Debrecen, Sámsoni út r18. (MM-Pilates Stúdió) vagy a +36 20 204 94 35-ös telefonszámon lehet.

Ár: 240.000.-Ft, mely a rezsit is tartalmazza