A kajak-kenusok túlteljesítették a kapitányi elvárást 

Sport - 2010-08-22

A magyar kajak-kenu válogatott hat arany-, öt ezüst- és egy bronzéremmel zárta a poznani világbajnokságot, ez hajszállal jobb, mint a tavalyi 6, 4, 2-es mérleg.

Storcz Botond felnőtt kapitány kiváló jósnak bizonyult. A világbajnokság előtt 10 érmet, ebből 5 aranyat várt a magyar csapattól, ezt némileg még túl is teljesítették Janics Natasáék.

"Összességében elégedett vagyok - kezdte értékelését Sorcz Botond. - 10 érmet vártam, azon belül 5 aranyat, ehhez képest nyertünk 12 érmet és 6 aranyat. Az olimpiai számokban szereztünk összesen 7 érmet, 3 aranyat, 3 ezüstöt és 1 bronzot, szerintem egy ilyen eredménnyel 2 év múlva elégedett lenne az ország. Ha a férfi kajak szakág hozta volna magát, úgy, mint a női kajak és a kenu, akkor hátra is dőlhetnénk. Nekik azonban ezen a versenyen minden kifelé pattant a kapufáról, vagyis minden rossz megtörtént velük, ami megtörténhetett.

 

Egyedül a Kammerer-Vereckei páros ezüstjének örülök, a többek egyértelműen alulteljesítettek. A női kajak szakágat egyértelműen dicséret illeti, náluk továbbra is minden rendben van. Janics Natasa lett a világbajnokság legeredményesebb versenyzője, róla ez mindent elmond, de a többiekre sem lehet egyetlen rossz szavam sem. Vajda Attila nagyon nagyot küzdött ebben a szezonban, majdnem aranyérmes lett C-1 1000 méteren és a Tóth-Mike páros bronzérme is több mint biztató. Nagyon tetszett Kovács Gergely teljesítménye is C-1 200 méteren, vagyis az új olimpiai távon, neki tovább kell járnia ezt az utat Londonig, komoly lehetőséget látok benne."