A Loki fiókcsapata lesz a DEAC

Sport - 2007-08-28

Országosan is egyedülálló - ám másutt már évtizedek óta elterjedt - megállapodást kötött hétfőn a DVSC Futballszervező Zrt. és a Debreceni Egyetem. Ezentúl  a Loki NB III-as csapata, a DVSC-DEAC lesz, és a klubot közösen működtetik. Az egyetem a létesítmény használatával, míg a DVSC Futballszervező Zrt. a csapat versenyeztetésével járul hozzá a várt sikerhez.

 Az oktatási intézmény felújítja a DEAC pályát és a lelátót, azaz a szükséges anyagokat adja, míg a Loki szponzori köre vitelezi ki a munkálatokat.

Fésűs László rektor a hétfői sajtótájékoztatón arra is kitért, hogy közös működtetés közelebb hozza a csapatot az egyetemi diáksághoz, akiknek remek hétvégi kikapcsolódást jelenthet a mérkőzések látogatása.

 

A sportklub elnöke, Szima Gábor elmondta, hogy eddig még profi klub nem kötött olyan megállapodást egyetemmel Magyarországon, amelynek révén lehetőség nyílik arra, hogy ne csak anyagiakkal, hanem a tanulás lehetőségével is Debrecenbe lehessen csábítani a tehetséges futballistákat, akik közül néhányan akár az élvonalbeli gárdába is bekerülhetnek később.

 

Az egyetem sportigazgatója, Nagy Ágoston jelezte is, hogy már az idei felvételizők között akadt olyan hallgató, aki játékra jelentkezett. A DEAC elnöke, Kóté Károly elmondta, 19 szakosztálya van az egyetemi klubnak, közülük a férfi röplabda csak az első osztályú. Az új futballcsapat révén a DEAC-ban szereplő labdarúgók utánpótlása is szélesebb alapokra kerül. A két gárda (a DEAC néven a megyei bajnokságban és a DVSC-DEAC az NB III-ban) eltérő napokon játszik hazai pályán, így minden hétvégére kínálnak programot az érdeklődőknek.