A Paks nyerte a Ligakupát

Sport - 2011-04-13

 

A Paks hazai pályán 3-0-ra verte a címvédő Debrecent a Ligakupa döntőjének visszavágóján, ezzel 4-2-es összesítéssel megnyerte a 2010/11-es szezont.

 Kis Károly együttese - amely a bajnokságban a harmadik helyen áll - Magasföldi két és Bartha egy góljával diadalmaskodott. A története legnagyobb sikerét elérő Paks 25 millió forintot kap a végső győzelemért.

Ligakupa, döntő, visszavágó:

Paksi FC - DVSC-TEVA 3-0 (1-0)

Paks, 2500 néző, v.: Németh Á.

gólszerzők: Magasföldi (34., 72.), Bartha (64.)

sárga lap: Kabát (12.), Nikolov (34.), Simac (60.), Ramos (89.)

A döntőt a Paks nyerte 4-2-es összesítéssel

 

Paks:

Pokorni - Mészáros I., Éger, Fiola, Szabó J. - Sifter, Sipeki (Heffler, 84.) - Bartha, Böde (Bohner, 52.), Magasföldi - Kiss T.

 

DVSC:

Novakovic - Nagy Z., Komlósi, Simac, Nikolov (Fodor, a szünetben) - Ramos, Bódi - Kulcsár T. (Etogo, 57.), Mokánszki (Yannick, a szünetben), Farkas II B. (Spitzmüller, 68.) - Kabát

 

 

Bejött a paksi vezetők terve: az ingyenes belépésnek köszönhetően szépszámú közönség gyűlt össze a Fehérvári úti stadionban. Az első félidőt követően a drukkereknek volt is okuk az örömre, ugyanis Magasföldi szép szabadrúgásgóljával a paksiak vonulhattak előnnyel az öltözőbe, a találat pedig azt jelentette, hogy ledolgozták 2-1-es hátrányukat és az idegenben szerzett góljuknak köszönhetően fél kézzel már foghatták a kupát.

 

 

A szünetben feltámadt a szél, a Debrecennek így nemcsak a Pakssal, hanem az elemekkel is meg kellett küzdenie. A hazaiak ki is használták, hogy a szél őket támogatja és a félidő felénél Bartha góljával megduplázták előnyüket. Amikor Magasföldi megszerezte önmaga második, csapata harmadik gólját, minden eldőlt. A Paks történelmi győzelmet aratott, az NB I-be öt éve feljutott együttes első hazai trófeáját szerezte.