BL-selejtező - Kondás szerint a terv kétharmadát sikerült megvalósítani

Sport - 2012-08-02

Kondás Elemér, a Debrecen labdarúgócsapatának vezetőedzője szerint együttese "kétharmad részben" teljesítette mindazt, amit eltervezett szerdán a BATE Boriszov otthonában rendezett Bajnokok Ligája selejtezőn, melyen 1-1-es döntetlent ért el.

    "Az első félidőben azt kaptuk, amit vártunk. A hazai csapat próbálta irányítani a játékot, s ez sikerült is neki, azért, mert mi sok hibával játszottunk. Hátul és a középpályán is rengeteg labdát eladtunk, amit nem kellett volna - nyilatkozott a szakember a Nemzeti Sport Online-nak. - Viszont a második félidőben már sokkal bátrabban játszottunk. A megszerzett labdákkal jól sáfárkodtunk, nagyon szép támadásokat vezettünk és sikerült gólt is lőnünk. Sajnálatos hogy egy öngóllal egyenlített az ellenfél" - tette hozzá a szakember.

    A magyar bajnok a 67. percben a csereként pályára lépett Sidibe góljával szerezte meg a vezetést, amelyet egészen a 93. percig őrzött, ekkor azonban egy szabadrúgás után a labda éppen a szenegáli támadó testéről vágódott a magyar kapuba.

    "A tervünket kétharmad részben sikerült megvalósítanunk, gólt rúgtunk és nem kaptunk ki, a fennmaradó egyharmad rész már nem jött össze, mivel sajnos gólt kaptunk - értékelt a szakember. - Igazából szerettünk volna nyerni. Az első félidő alapján aláírtam volna a döntetlent, de a második játékrészt látva nyernünk kellett volna. Természetesen hazai pályán megpróbáljuk kiharcolni a továbbjutást. Úgy érezzük, hogy ez a mai mérkőzés biztató számunkra, a hazai csapat nem tudott helyzetet kiharcolni. Ugyanakkor a BATE erős csapat, nem szabad félvállról venni a visszavágót, nagyon nehéz mérkőzés lesz az otthoni."

    A párharc második meccsét jövő kedden Nyíregyházán rendezik, s ha a Debrecen továbbjut a selejtező utolsó, negyedik fordulójába, akkor legrosszabb esetben is az Európa Liga csoportkörében szerepel.