Bocskai István Nemzetközi Ökölvívó Emlékverseny 55. alkalommal

Sport - 2010-12-01

 A Magyar Ökölvívó Szakszövetség, a Hajdú-Bihar Megyei Ökölvívó Szövetség és Debrecen város vezetői 2010. november 30-án, Budapesten megállapodást írtak alá a cívisvárosban 2011 februárjában rendezendő 55. Bocskai István Nemzetközi Ökölvívó Emlékverseny kapcsán.

A megmérettetés a szervezők szerint hasonlóan izgalmas lesz, mint korábbiak. – Idén végre sikerült újra a nemzetközi szintéren is szép eredményeket elérnünk, sok érmet szereztünk a különböző világversenyeken – emelte ki Csötönyi Sándor, a Magyar Ökölvívó Szakszövetség elnöke az Aréna Hotelben megtartott sajtótájékoztatón, ahol a 2010. december 8-án startoló nagykanizsai magyar bajnokságról is szó esett. – Nagykanizsához hasonlóan a debreceni önkormányzat hosszú ideje meghatározó támogatója a magyar ökölvívásnak, ennek eredményeképpen a világ egyik legnagyobb versenyét rendezhetik meg már évek óta.

A 2010. február 8. és 13. között zajló debreceni viadalra 23 ország versenyzői kaptak meghívót (újonnan vehet részt az eseményen az Amerikai Egyesült Államok, Kanada és Pakisztán sportolói), és sokan szóban már vissza is jeleztek, hogy várhatóan eljönnek. A kikötés szerint súlycsoportonként 16 versenyző indulhat egyszerre. – A mieink számára is nagy kihívás lesz ez a verseny, de akad három-négy versenyzőnk, aki bárkit képes legyőzni. Vért verejtékkel ötvözve lehet sikert elérni – fogalmazott Csötönyi Sándor.

– Évről évre hitet teszünk a Bocskai-emlékverseny mellett, ez a város egyik legfontosabb sporteseménye – nyilatkozott Papp László, Debrecen alpolgármestere. – Azt valljuk, hogy akkor működik jól egy sportág, ha jó az összhang az önkormányzat és a magánszféra között. Október 23-án Hajós Alfréd díjjal tüntettük ki Szabó Sándort, aki a helyi ökölvívó egyesületet irányítja, s dolgozunk azon, hogy a debreceni ökölvívók új és méltó környezetben folytathassák tovább munkájukat.

A nemrégiben megválasztott elnök, Nagy László Bálint szerint a Hajdú-Bihar Megyei Ökölvívó Szövetség is hasonló szellemben készül az amatőr bokszolók eme fontos erőpróbájára. Igyekeznek jó partnerek lenni a szervezésben, s elmondása szerint követendő példa az, ami Debrecenben folyik.

A cívisváros a helyszín – az Oláh Gábor Utcai Sportkomplexum – biztosításán kívül az 55. Bocskai István Nemzetközi Ökölvívó Emlékverseny 160 résztvevőjének az elszállásolást is vállalja a közeli hotelekben. Az eseményről további részletek 2011 februárjában derülnek majd ki, a megmérettetés előtti hetekben.