Csodálatos meccs volt Madridban

Sport - 2006-11-22

Hihetetlenül izgalmasan alakulnak a csoportok az 5. fordulót követően a Bajnokok Ligájában. Az eddig biztos továbbjutó Manchester United megbotlott Glasgowban, és ez a vereség  nehéz helyzetbe hozta Rooneyékat

Igazi brit focicsatát ígért a Celtic - Manchester United párharc, és bizony nem is csalódott a színvonalban a helyszínen szurkoló mintegy 60 ezer ember. Gordon Strachan, a skótok mestere még a találkozó előtt kijelentette, hogy amiatt kinevetnék saját játékosai, ha őket nevezné a világ legjobb csapatának, ám azt képesek elhinni neki, hogy elkaphatják a Manchestert.

 

Nos a skótok egy pillanatig sem illetődtek meg Rooney és társai láttán, így hatalmas, nyíltsisakos játék jellemezte a két csapat mérkőzését az első pillanattól kezdve. A manchesteriek óriási fölényben voltak, ám a befejezésekkel hadilábon álltak. Végül a skótok betaláltak (Nakamura), míg a 90. percben az angolok büntetőből sem tudtak gólt rúgni (Saha), így nagyon nehéz helyzetbe került az angol sztárcsapat. A Benfica ugyanis a fölényes győzelmével bejelentkezett a továbbjutó két hely egyikéért, így még az is előfordulhat, hogy valamelyik brit csapat csak az UEFA-kupában folytathatja.

 

A forduló másik rangadóján, Madridban a spanyol szurkolók azt hitték, hogy éppen legrosszabb álmukat élik át a Lyon elleni meccsen. A francia bajnok egyszerűen lefocizta a királyi gárdát az első félidőben - noha a Madrid játszott meddő fölényben -, és fantasztikusan hatékony kontráival szétzilálta a királyi gárda védelmét. Carew és Malouda például 10 méteren ötöt vert az Aranylabda legnagyobb várományosára, Cannavarora.

 

Aztán az exlyoni, Diarra fejesgóljával visszajött a spanyol remény még a szünet előtt. A második félidőben mindkét gárda további gólszerzésre törekedett, és a magyar szemnek szinte követhetetlen akciók végén egyre-másra hagyták ki a helyzeteket a játékosok. Aztán van Nistelrooy villant egyet, máris ünnepelhetett Madrid népe. Hogy nem lett még nagyobb spanyol ünnep, arról szintén a holland tehetett, ugyanis a meccs vége felé büntetőt hibázott.

 

A forduló egyik legnagyobb meglepetését a Porto moszkvai győzelme okozta. A portugálok ugyanis azt a CSZKA-t verték egészen simán 2-0-ra, akik eddig a találkozóig még gólt sem kaptak. Mindenesetre a Porto sikere azt is jelentette, hogy az eddig is meglehetősen "kusza" csoportban tovább élesedett a továbbjutásért való küzdelem.

 

A másik meglepetést a Tőzsér Dánielt is a soraiban tudó AEK Athén érte el. A görögök 1-0-ra verték a hihetetlen mély gödörben lévő AC Milant, amely a vereségével együtt már továbbjutott a csoportjából, miután a Lille nem tudta legyőzni az Anderlechtet.

 

 

 

Labdarúgó Bajnokok Ligája, csoportkör, 5. forduló:

 

E csoport: Real Madrid (spanyol)-Olympique Lyon (francia) 2-2, Steaua Bucuresti (román)-Dinamo Kijev (ukrán) 1-1. A csoport állása: 1. (továbbjutott) Lyon 13 pont, 2. (továbbjutott) Real Madrid 10, 3. Steaua 4, 4. Dinamo 1.

 

F csoport: Benfica (portugál)-FC Köbenhavn (dán) 3-1, Celtic Glasgow (skót)-Manchester United (angol) 1-0. A csoport állása: 1. Manchester 9 pont, 2. Celtic 9, 3. Benfica 7, 4. FC Köbenhavn 4.

 

G csoport: Arsenal (angol)-Hamburger SV (német) 3-1, CSZKA Moszkva (orosz)- FC Porto (portugál) 0-2. A csoport állása: 1. FC Porto 10 pont, 2. Arsenal 10, 3. CSZKA 8, 4. Hamburger SV 0.

 

H csoport: AEK Athén (görög)-AC Milan (olasz) 1-0, Lille (francia)-Anderlecht (belga) 2-2. A csoport állása: 1. AC Milan 10 pont, 2. AEK Athén 7, 3. Lille 6, Anderlecht 3.