DEBRECEN- Magyar Atlétikai Szövetség: nincs egyezség

Sport - 2007-06-22

Továbbra sincs egyezség a Magyar Atlétikai Szövetség (MASZ) és Debrecen között a július 12. és 15. között rendezendő U23-as atlétikai Európa-bajnoksággal kapcsolatban.

A szervezők szerint a MASZ 10 millió forintot követel a cívisvárostól rendezési jogdíj címén, ám a debreceniek nem akarnak fizetni a szövetségnek, mivel a város 70 millió forinttal járul hozzá a rendezési költségekhez, míg az Eb-nek otthont adó Gyulai István Atlétikai Stadion felújítására további 20 milliót áldozott Debrecen.

Orendi Mihály, az Eb szervezőbizottságának ügyvezető igazgatója elmondta: sajnálatos, hogy a MASZ tartja magát a korábbi álláspontjához, ám hozzátette, biztos benne, a két fél közötti egyet nem értés semmilyen formában nem veszélyezteti a sikeres Eb-rendezést.

 

Szintén a MASZ és Debrecen közötti konfliktus következménye, hogy az Eb főpróbájának tervezett - június 29. és július 1. között esedékes - U23-as, junior és ifjúsági országos bajnokságot a Puskás Ferenc Stadionban rendezik meg. Ezért a szervezők, amint azt Orendi bejelentette, két nappal az Eb első versenynapja előtt, július 10-én, nyílt atlétikai viadalt rendeznek a Gyulai István Stadionban, amelyen az indulóknak éppúgy lehetőségük lesz kipróbálni a pályát, mint ahogy a versenybíróknak és a szervezőknek gyakorolniuk a rájuk váró feladatokat.