Debreceni vízilabdatorna - Szolnoki győzelemmel kezdődött

Sport - 2012-09-14

A Ferencvárost négy góllal verő Szolnok sikerével kezdődött pénteken a debreceni nemzetközi férfi vízilabdatorna, amelyen a hazai gárda mellett még a magyar bajnok Vasas, az ob I legutóbbi ezüstérmese, az Eger, továbbá az egyik legjobb szerb együttes, a belgrádi Partizan is indul.

    A bajnoki felkészülést szolgáló esemény nyitónapjának délelőtti programjában a Szolnok többek között két olimpiai bajnoka, az egygólos center, Kis Gábor és a kétszer is eredményes Hosnyánszky Norbert hathatós közreműködésével győzött 10-6-ra a Fradi ellen.

    A pénteki matinés műsorban a Vasas a Partizannal találkozott, s alapos verésben részesítette a vendégeket, 11-4-re nyerve a összecsapást, az első kör zárótalálkozóján pedig a Debrecen 5-3-ra diadalmaskodott az Eger felett. Az angyalföldieknél a 2004-es ötkarikás aranyérmes Steinmetz Ádám háromszor talált be, a hevesieknél ugyanakkor hiányzott mindkét háromszoros olimpiai bajnok, Szécsi Zoltán és Biros Péter is, ők a londoni játékok utáni pihenőt követően csak nemrég kezdték újra az edzéseket. A házigazdáknál a kétszeres olimpiai aranyérmes Varga Tamás egyszer volt eredményes.

 

    Eredmények, 1. forduló:

Szolnoki Dózsa-KÖZGÉP - FTC 10-6

TEVA-Vasas - Partizan Beograd (szerb) 11-4

Debreceni VSE - ZF-Eger 5-3

 

    később:

17 ó: Szolnoki Dózsa-KÖZGÉP - TEVA-Vasas

18:15 ó: Debreceni VSE-Partizan Beograd

19:30 ó: FTC - ZF-Eger