DKSE:újabb győzelem

Sport - 2007-11-03

Győzelemmel folytatta a Budapest Bank férfi kézilabda liga küzdelmeit a DKSE-Airport Debrecen. Kovács Mihály együttese a Nyíregyháza otthonában szerezte meg a két bajnoki pontot, miután 30-21-re nyert a házigazdák ellen. A nyíreségiek az első félidőt követően még vezettek 13-12-re, ám a második játékrészben érvényesült  a két csapat közötti tudásbeli különbség.

A nyíregyháziaknál a 9 gólos Oláh, a debrecenieknél a 8-8 találatot szerző Frey és Gúnya voltak a legeredményesebbek.

A várnál sokkal nehezebben, de megszerezte a két bajnoki pontot a DKSE-Airport Debrecen a Budapest Bank férfi kézilabda-liga hét végi fordulójában. A debreceniek az újonc Mezőkövesd gárdáját fogadták, és 29-28-ra nyertek. A találkozó jelentős részében a vendégeknél volt az előny, többször is négy góllal vezettek a rendkívül lelkesen játszó mezőkövesdiek, a szünetben 10-13 volt az állás. A DKSE először a találkozó során a 49. percben vette át a vezetést, és az izgalmas hajrában végül is 29-28-ra megnyerte az összecsapást. A hazai együttes legjobbja ezúttal Rédei István volt, a válogatott átlövő 13 góllal járult hozzá csapata sikeréhez. A DKSE 16 ponttal továbbra is az első helyen áll a tabellán, igaz, a 14 pontos bajnok Pick Szeged egy mérkőzéssel kevesebbet játszott.

A debreceniek legközelebb egy hét múlva, november 9-én 17 órától a rivális PLER gárdáját fogadják a Hódos Imre-sportcsarnokban.