Dzsudzsák aláírt

Sport - 2011-06-12

Dzsudzsák Balázs aláírta négy évre szóló szerződését az Anzsi Mahacskalához - jelentette be a játékos.A 24 éves Dzsudzsák Debrecenben kezdte pályafutását, ahol háromszor lett magyar bajnok, egyszer Magyar Kupát, háromszor pedig Szuperkupát nyert. 2008-ban került a PSV Eindhovenhez, amellyel holland bajnoki címet és Szuperkupát szerzett 2008-ban. Az eindhovenieknél meghatározó futballistává vált, a legutóbbi szezonban bronzérmet szerzett a csapattal. A magyar válogatottban 37-szer lépett pályára, és öt gólt szerzett.

Bár mindössze négy idényt töltött az orosz élvonalban, mégis mesés költségvetésével az egyik legcsábítóbb futballklubnak számít Dzsudzsák Balázs új kenyéradója.

 

A Dagesztán fővárosában honos egyesületet - melynek nevében az Anzsi voltaképpen Mahacskalát jelent helyi kumik nyelven - 1991-ben alapították, és 2000-ben mutatkozott be az első osztályban. A legjobbak között rögtön épphogy lemaradt a bajnoki dobogóról, ugyanis az utolsó, Torpedo Moszkva elleni bajnoki 95. percében az ellenfél egy 11-essel nyert, és megszerezte a bronzérmet. Ez a negyedik hely a 620 ezres Mahacskala kedvenceinek az eddigi legjobb eredménye. Emellett 2001-ben kupadöntőt játszottak, de büntetőpárbajban alulmaradtak a Lokomotiv Moszkvával szemben.