Éger László: Most csak a Loki

Sport - 2006-07-31

A Club Polideportivo Ejido augusztus 27-én a Ciudad Murcia ellen kezdi a másodosztályú bajnokságot. Ezt azért említjük meg, mert Éger László augusztusban a spanyol csapat játékosa lehet.

A klub honlapján már megjelent az információ: a DVSC elöljárói megegyeztek spanyol kollégáikkal.

- Arrafelé nagyon szerethetik az Ejidót, de egyelőre nem élem bele magam abba, hogy hamarosan Spanyolországba szerződöm – reagált a Nemzeti Sportban a hírre Éger László. – Valóban szó van róla, hogy a Poliban folytatom, sőt akiknek meg kellett állapodniuk, szóban meg is egyeztek ez ügyben, már csak a szerződés aláírása van hátra. Ha minden jól megy, a hét végéig ezt is pótoljuk. Addig azonban száz százalékig a Debrecenre koncentrálok. Illetve nemcsak a Debrecenre, hanem a Rabotnicskire is. Hogy a szerdai BL-selejtező visszavágóján kívül semmi más nem foglalkoztat, azt jól jelzi: még utána sem néztem, mit érdemes tudni az Ejidóról.

A második ligában 2001-ben bemutatkozó csapatot Antonio Tapia edzi, az elnöki széket pedig Gabriel Hidalgo Martín foglalja el, aki állítólag a nyáron kiadta az ukázt: irány az élvonal! Ennek érdekében számottevő áldozatokra is képes az egylet első embere, a jelenleg 7870 néző befogadására alkalmas aréna helyett 18 ezres stadion terveit tette le az asztalra. Ha a létesítményre még nem is költött, új játékosokra igen: az elmúlt hetekben hét futballista csatlakozott a kék-fehérek keretéhez. A nyolcadik szerzemény lehet Éger...

- Ismétlem, most még csak a Loki foglalkoztat – jelezte az ötszörös válogatott védő, hogy számára Szkopje most még minden szempontból közelebb van, mint Almería. – Nehéz mérkőzés vár ránk Macedóniában, de képesek vagyunk arra, hogy idegenben vívjuk ki a továbbjutást. Ehhez gólt, vagy inkább gólokat kell rúgnunk, ami csak akkor jöhet össze, ha az elejétől a végéig fegyelmezetten játszunk. Jóval fegyelmezettebben, mint itthon tettük… Az egy eggyel természetesen még nem dőlt el semmi, legalább akkora esélyünk van a sikerre, mint riválisunknak. Ha engem kérdeznek, azt felelem: továbblépünk.

NS