Európa Liga - Döntetlen a Paks hazai mérkőzésén

Sport - 2011-07-29

A kizárólag magyar játékosokkal felálló MVM Paks 1-1-es döntetlent játszott a csütörtöki első mérkőzésen a skót Hearts együttesével a labdarúgó Európa Liga selejtezőjének 3. fordulójában, Székesfehérváron.

    El-selejtező, 3. forduló, 1. mérkőzés:

MVM Paks-Hearts (skót) 1-1 (1-1)

Székesfehérvár, 2800 néző, v.: Gestranius (finn)

    gólszerzők: Sipeki (32.), illetve Hamill (45., 11-esből)

    sárga lap: Böde (45.), Vayer (71.), Montvai (92.), illetve Black (82.)

 

    Paks:

  

Csernyánszki - Heffler T., Sifter, Fiola, Báló - Sipeki, Böde - Bartha, Magasföldi (Montvai, 65.), Vayer - Kiss T.

   

    Hearts:

Kello - McGowan, E. Jonsson, Zaliukas, Grainger - Black, Mrowiec, Hamill, Templeton (Novikovas, 82.) - Obua, J. Sutton (Stevenson, 78., Elliott, 92.)

   

    Bátran kezdett a Paks, a Glasgow Rangers otthonában a múlt hétvégi bajnokin jó játékkal 1-1-es döntetlent játszó Hearts a mérkőzés elején nem sokat mutatott. Az eltiltott Éger Lászlót nélkülöző hazai védelemnek alig akadt dolga.

    Látszott, hogy a sok apró passzal, a mélységi beindulásokkal megzavarható a skót csapat, a paksiak vezető gólja is egy ilyen helyzet után született: Bartha László lövése után a labda Sipeki István elé pattant, és a középpályás 20 méterről okosan emelt a kapu bal felső sarkába.

    A szünet előtt teljesen váratlanul egyenlített a Hearts: Heffler és Sutton "találkozott" a 16-oson belül, a finn játékvezető pedig a szurkolók megdöbbenésére 11-est ítélt. A büntetőből Hamill a léc alá bombázott.

    A második félidőben mindkét csapat előtt adódott jó pár helyzet, a nagyobbakat a Paks hagyta ki. Vayer és Sifter állt legközelebb a gólhoz, előbbi szabadrúgásból lőtt nem sokkal a jobb kapufa mellé, utóbbi pedig szöglet után fejelt, Kello kapus és a kapufa azonban közös erővel hárított. Gól már nem esett, így az MVM Paks döntetlennel utazhat a jövő csütörtöki, edinburgh-i visszavágóra.

 

    Kis Károly, az MVM Paks vezetőedzője:

    "Tudtuk, hogy egy szervezetten futballozó, erős csapattal fogunk játszani. Arra is számítottunk, hogy a Hearts a párharcokra helyezi majd a hangsúlyt, így is történt. Azt gondolom, hogy csapatom mindent megtett a győzelemért, voltak ötletes támadásaink. Voltak lehetőségeink, a végjátékban akár el is dönthettük volna a találkozót. A játékvezetőket nem szoktam minősíteni, ezúttal azonban azt kell mondanom, hogy nem voltak egyenlők a feltételek. És itt nem csak a 11-es előtti szituációra gondolok. Nem lesz könnyű dolgunk Edinburgh-ben, hiszen a Heartsot 17-18 ezer fanatikus buzdítja, de nem fogjuk feladni, mindent megteszünk a továbbjutásért."

   

    Jim Jefferies a Hearts vezetőedzője:

    "Nagyon jól kezdtük a mérkőzést, az elején mi domináltunk. Egy eladott labdából kaptunk egy buta gólt, de a szünet előtt jogos büntetőből egyenlítettünk. A tizenegyesről annyit: amikor készülődtünk a szabadrúgás elvégzésére, a játékvezető figyelmeztette a paksi játékosokat, hogy tegyék le a kezüket... Jó eredményt értünk el, ez biztató a visszavágó előtt. Tudom, hogy a Paks Tromsőbe is 1-1-el utazott, de mi nem tesszük meg nekik azt a szívességet, hogy kiengedjük a kezünkből a továbbjutást."