Felforgatott csapattal is győzelem: Debreceni VSC-TEVA - PMFC-Pécs Plaza 2-1 (1-1)

Sport - 2006-07-31
Ilyen összeállításban még sohasem játszott a bajnokcsapat, és még két kényszerű csere is volt. Ha a helyzeteket jobb arányban kihasználják, nagyobb arányban is győzhetett volna a Loki.

Borsodi Liga, 1. forduló

Debreceni VSC-TEVA - PMFC-Pécs Plaza 2-1 (1-1)

Debrecen, 5000 néző

v.: Török K.

DVSC: Tomic - Balogh Z., Komlósi, Virág, Szatmári Cs. (Zsolnai, 68.) - Mészáros (Bogdanovic, 46.), Dzsudzsák, Madar, Rezes (Bernáth, 24.) - Kiss Z., Sidibe

Pécs: Herbert - Sipos J., Dienes, Szabados, Szekeres Zs. - Lukács T. (Lantos, 46.), Bajusz, Pest K., Kulcsár - Nógrádi (Vujic, 59.), Szatmári L. (Horváth Zs., 66.)

gól: Sidibe (9.), Kiss Z. (47.), illetve Pest K. (40.)

sárga lap: Balogh Z. (32.), Szatmári Cs. (62.), illetve Lantos (67.)

9. perc: Szatmári húzott el a bal oldalon, majd a beadását a középen érkező Sidibe fejelte a vendégek kapujába (1-0).

40. perc: Egyenlített a vendég együttes. Szabó Lóránt ívelt a kapu elé egy szabadrúgást, amit a középen felugró Pest Krisztián fejelt a hálóba (1-1).

42. perc: A fiatal Dzsudzsák távoli bombáját védte szépen a pécsi kapus.

47. perc: Kiss Zoltán kapott jó labdát Madartól, majd húsz méterről kíméletlenül a kapu bal oldalába bombázott (2-1).

62. perc: Egy beadást követően a labda a büntetőterületen belül Szatmári Csaba kezére pattant, ezért a játékvezető 11-est ítélt a vendégek javára. A büntetőt Vujic végezte el, de a bal sarokra tartó labdát Tomic bravúrral védte.

84. perc: Madar beadását Bogdanovic továbbította a pécsi kapuba, de Török játékvezető les címén érvénytelenítette a találatot.

A gyors vezető találat annyira megnyugtatta az ezúttal kezdőjátékosait nélkülöző bajnokcsapatot, hogy hosszú ideig csak mezőnyjáték folyt a pályán. A hajrában aztán egy pontrúgást követően kiegyenlítettek a vendégek, így nem sikerült előnnyel zárnia az első játékrészt a Debrecennek.

A folytatásban ismét egy gyors góllal kezdett Supka Attila gárdája, majd ismét visszavett a lendületből, és nem nagyon erőltette a támadásokat. Ez majdnem ismét megbosszulta magát, de Vujic kihagyott büntetője után már nem volt erő a vendégek játékában, így a DVSC megnyerte a találkozót.