Férfi kézilabda BL - Sabaté: hatalmas dolog sorozatban negyedszer is négyes döntőbe jutni

Sport - 2017-05-01

Hatalmas dolog sorozatban negyedszer is négyes döntőbe jutni a férfi kézilabda Bajnokok Ligájában a Telekom Veszprém vezetőedzője, Javier Sabaté szerint.

A Veszprém háromgólos előnnyel utazott a francia Montpellier HB otthonába, ahol a szombati mérkőzésen a teljes első félidőben hátrányban volt, de a szünet után hat perc alatt egyenlített, és a második félidőben mutatott remek játékának köszönhetően végül 30-25-re nyert és kettős győzelemmel jutott a négyes döntőbe.

"Gratulálok a csapatomnak a kvalifikációhoz, és ehhez a meccshez. A célunk az volt, hogy nyerjünk, és nem az, hogy tartsuk az előnyünket" - nyilatkozta a negyeddöntő vasárnapi visszavágója után a spanyol szakvezető a klub honlapjának.

Javier Sabaté hozzátette, hogy a Montpellier az első félidőben fantasztikusan játszott és sok problémát okozott a veszprémieknek. "A második félidőben megváltoztatunk néhány dolgot, javult a támadásunk, és a védekezésünk is összeállt. Ennek köszönhetően indításgólokat tudtunk szerezni, a megszerzett előnyt pedig Alilovic fantasztikus 15 perce segített megtartani" - tette hozzá.

A horvát kapus, Mirko Alilovic szerint különösen édes a siker, hiszen egy kiváló együttessel szemben sikerült kiharcolniuk a továbbjutást. "Tisztában voltunk vele, hogy a háromgólos előnyünk nem jelent semmit, főleg egy ilyen gyors csapattal szemben. A második félidőben javult a játékunk minden téren, indításgólokkal sikerült felzárkóznunk, majd a győzelmet is megszereztük" - fogalmazott a kapus.

A Montpellier vezetőedzője, Patrice Canayer a mérkőzéas után azt hangsúlyozta, szerinte jelenleg Európa legnagyobbja a Veszprém. "Évek óta nagyon magas szinten teljesítenek. Lehet, hogy nem sikerült eddig megnyerniük a BL-t, de ismét megvan erre minden esélyük" - tette hozzá.

Az elődöntő párosításait kedden sorsolják. A négyes döntő június első hétvégéjén Kölnben lesz, a Veszprém mellett a macedón Vardar Szkopje, a spanyol Barcelona és a francia Paris Saint-Germain jutott a négy közé.

hirdetés

„Kiadó egy családi ház 120 nm alapterületű földszintje. A ház emeletén egy Pilates és jóga stúdió működik, így elsősorban olyan vállalkozások érdeklődését várjuk, akiknek a tevékenységi köre ezzel összhangban van.A terület bármilyen csendes sport, vagy egészséges életmódra nevelő tevékenység végzésére alkalmas. A kiadó helyiségekhez öltöző, zuhanyzó, wc, konyha, recepció, rendezett kert, és több férőhelyes a telken kialakított parkoló tartozik. Érdeklődni a helyszínen: Debrecen, Sámsoni út r18. (MM-Pilates Stúdió) vagy a +36 20 204 94 35-ös telefonszámon lehet.

Ár: 240.000.-Ft, mely a rezsit is tartalmazza