Férfi kosárlabda Eb - Győzelem a csehek ellen, megmaradtak a magyar remények

Sport - 2017-09-04
best inkjet paper online inkjet paper cheap inkjet paper inkjet photo paper

A magyar férfi kosárlabda-válogatott 85-73-ra legyőzte hétfőn Csehországot az Európa-bajnokság kolozsvári csoportjának harmadik fordulójában, ezzel életben tartotta továbbjutási reményeit.

Ivkovics Sztojan szövetségi kapitány együttese végig vezetett a sorsdöntő találkozón, és már az első negyedben 13 ponttal elhúzott. A legfeljebb hat pontra felzárkózó ellenfél képtelen volt tartani az Euroliga legjobb védőjének választott Hanga Ádámot és a 27. születésnapját ünneplő Vojvoda Dávidot. Előbbi 31, utóbbi 18 ponttal zárt.

Ha a magyarok kedden a hatos leggyengébbjének tartott házigazdákat is megverik, akkor két győzelemmel szinte bizonyosan továbbjutnak a C csoport negyedik helyezettjeként az isztambuli nyolcaddöntőbe.

Vojvoda Dávid (b) és a cseh Vojtech Hruban a férfi kosárlabda Európa-bajnokság C csoportjában játszott Magyarország - Csehország mérkőzésen. MTI Fotó: Czeglédi Zsolt

A nemzeti csapat - amely 48 év után nyert ismét Eb-meccset - kedden 19.30 órakor találkozik a románokkal a Polyvalent Csarnokban.