Férfi kosárlabda NB I - A következő idényben már a Főnixben játszana a Debrecen

Sport - 2012-04-06

Sikeresnek ítélték az elmúlt szezont a férfi kosárlabda NB I-ben 10. helyen zárt Factum Sport Debrecen vezetői, a következő idényben pedig - a tervek szerint már a hazai mérkőzéseket a Főnix Csarnokban játszva - előrelépést várnak a csapattól.Takács Endre cégvezető a klub pénteki, szezonzáró sajtótájékoztatóján örvendetesnek nevezte, hogy az együttesben több saját nevelésű játékos is bemutatkozott, mint például Papp Tamás és Szabó Miklós.

Utóbbi már a válogatottban is lehetőséget kapott.

    A cégvezető fontosnak tartotta, hogy a csapat a tizedik pozícióval a következő bajnokságban kedvezőbb sorsolást kap, ami egy jobb rajtot jelenthet a Factumnak az októberi kezdésnél. Raul Jiménez vezetőedző kiemelte, kemény munkával sikerült kiharcolni a csapatnak a bennmaradást és nagyot fejlődött a gárda az elmúlt hónapokban.

    A keretet, illetve a szakmai stábot - többek között a spanyol trénert is - érintő kérdésekről egyelőre nem esett szó. A tervek szerint a következő idényben már a Főnix Csarnokban játszaná hazai mérkőzéseit a gárda, erről jelenleg is folynak a tárgyalások a cég vezetői és a város képviselői között.