Foci VB: Két játékvezetőnek búcsút mondott a FIFA

Sport - 2006-06-29

A Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) illetékes testületének döntése értelmében már csak 12 játékvezető reménykedhet abban, hogy feladatot kap a németországi világbajnokság további mérkőzésein.

A kiválasztottak között nem szerepel a Horvátország-Ausztrália csoporttalálkozón hibázó angol Graham Poll, illetve a Portugália-Hollandia nyolcaddöntős összecsapáson mutatott produkciója miatt kritizált orosz Valentyin Ivanov. Előbbi csak a harmadik sárga lap után állította ki a horvát Josip Simunicot, utóbbi pedig azért került a bírálatok kereszttüzébe, mert két-két játékost küldött le idő előtt a pályáról, és további nyolc sárga lapot osztott ki.

 

A spanyol Angel Maria Villar Llona által vezetett bíróbizottság 14 játékvezetőnek köszönte meg az eddigi közreműködést.

 

A továbbiakban bevethető bírók: Ázsia (1): Kamikava Toru (japán) Afrika (1): Koffi Kodzsia (benini) Concacaf (1): Benito Archundia (mexikói) Dél-Amerikai (2): Horacio Elizondo (argentin), Jorge Larrionda (uruguayi) Óceánia (1): Mark Shield (ausztrál) Európa (6): Massimo Busacca (scájci), Frank De Bleeckere (belga), Luis Medina Cantalejo (spanyol), Markus Merk (német), Lubos Michel (szlovák), Roberto Rosetti (olasz).

 

A világbajnokságon már csak nyolc mérkőzésre kerül sor, így négy játékvezető csak nézője lesz az eseményeknek. Az viszont biztos, hogy a szlovák, a belga, az argentin és a spanyol bírónak még lesz dolga, ők vezetik ugyanis a negyeddöntős összecsapásokat.

 

A negyeddöntők:

Péntek: Németország-Argentína, Berlin, 17 ó, vezeti: Lubos Michel (szlovák). Olaszország-Ukrajna, Hamburg, 21 ó, vezeti: Frank De Bleeckere (belga).

Szombat: Anglia-Portugália, Gelsenkirchen, 17 ó, vezeti: Horacio Elizondo (argentin). Brazília-Franciaország, Frankfurt, 21 ó, vezeti: Luis Medina Cantalejo (spanyol).

(forrás: MTI)