Futballünnep lesz ma Debrecenben

Sport - 2007-05-26

Zsinórban harmadik alkalommal nyerte meg az élvonal bajnoki címét a Loki labdarúgócsapata: ez eddig még egyetlen vidéki csapatnak sem sikerült. Ezt a bravúrt szeretné a klub és a város emlékezetessé tenni a szurkolóknak a szombati mérkőzés után.

 A DVSC Futballszervező Zrt. ügyvezető igazgatója, Szilágyi Sándor sajtótájékoztatón mondta el, hogy azt szeretnék: a szombati nap a labdarúgás jegyében teljen el Debrecenben.

Sándorék megérdemlik az ünneplést

A délután öt órakor kezdődő mérkőzés előtt gyermekfoci-meccseket rendeznek a stadionban, és a mostani bajnokság legjobbjának tartott játékosnak átadják a Zilahy Zoltán-díjat.

A mérkőzésen egy egész stadionos élőképet terveznek, amihez kérik valamennyi néző segítségét. A mérkőzésre kilátogatók ugyanis egy nylonszatyrot kapnak, melynek egyik felét kell majd felmutatni adott jelre.

 

A Sopronnal szembeni  találkozót követően este hét órától kezdődik az éremátadó ceremónia, melyen az MLSZ-t Helmeczy László és Dunai Antal képviselik. A klub ügyvezetője kérte a szurkolókat, hogy ezúttal ne rohanjanak be a pályára, hiszen a főtérén még lesz lehetőség az ünneplésre. Oda egyébként lovaskocsikon indul a csapat, és várhatóan kilenc órára érkezik meg.

 

A Nagytemplom előtti ünneplés menetéről Pajna Zoltán alpolgármester számolt be. Eszerint délután három órától már várják a színpadhoz azokat, akik a mérkőzésre nem látogatnak ki. Ekkortól kivetítőkön egy 15 perces film látható a Loki mérkőzéseinek legizgalmasabb pillanataiból. Negyedkilenctől játszik az Abrakazabra zenekar, amely a pezsgőbontásos színpadi örömködés után is húzza majd a talpalávalót féltizenegyig.