Futsal-EB 2009-ben Debrecenben is?

Sport - 2007-06-18

Szemmel láthatóan elégedetten távozott az UEFA kéttagú küldöttsége Debrecenből, miután június 13-án szemrevételezték a 2009-es futsal Európa-bajnokság itteni lehetséges helyszíneit.

A Magyar Labdarúgó Szövetség pályázott az UEFA által elismert teremlabdarúgó sportág kontinensviadalának megrendezésére, s az egyik magyarországi helyszín a Budapest Sportaréna, a másik pedig a debreceni Főnix Csarnok lenne.

Makray Balázs, a Főnix Rendezvényszervező Kht. ügyvezetője bemutatta az európai labdarúgó-szövetség munkatársainak a Főnix Csarnokot, s beszámolt a 2002 óta ott rendezett eseményekről is. Az UEFA szakemberei egy lista alapján ellenőrizték, hogy a szövetség elvárásainak megfelel-e a létesítmény, s számos fényképfelvételt is készítettek róla. Mint számításba vehető edzési helyszínt megtekintették a Hódos Imre és az Oláh Gábor utcai sportcsarnokokat, valamint a szálláshelyként ajánlott Aquaticum Termál és Wellness Hotelt, a Villa és a Lycium hoteleket, valamint tájékoztatást kaptak a Nagyerdőn épülő Divinus szállodáról is. Makray Balázs szerint az UEFA képviselői minden kérdésükre választ kaptak. A szakembereket a városházán Pajna Zoltán alpolgármester is fogadta.