Görögország - Magyarország 2-0

Sport - 2007-06-03

Várhidi Péter, a magyar válogatott szövetségi kapitánya így nyilatkozott:

 "Bosszantó vereséget szenvedtünk, óriási hibák előzték meg a görög gólokat, ráadásul 0-0-nál Gera révén nekünk volt egy nagy helyzetünk, ami sajnos kimaradt. A vereség ellenére nem vallottunk szégyent, a középpályán többször létszámfölényben voltunk, megvolt az eltervezett játék, erre a meccsre lehet építkezni."

Ami a tény: a címvédő görög labdarúgó-válogatott Európa-bajnoki selejtezőn, Iraklióban magabiztosan, 2-0-ra legyőzte a magyar együttest.

 

 I. félidő:

    7. perc: egy kényszerítő után Szeitaridisz a visszakapott labdát egyből a kapu elé lőtte, ahol Balogh becsúszva mentett szögletre a berobbanó Hariszteasz elől.

    13. perc: Gera vette el a labdát Kirjakosztól, egyedül tört kapura, de lövése elakadt a kivetődő kapusban.

    17. perc: Toroszidisz gurított középre a bal oldalról, Gekasz elvette a labdát Bodortól, majd fordulásból, 13 méterről három magyar játékos között a bal sarokba gurított (1-0).

    30. perc: Szeitaridisz indult el a felezővonaltól a jobb szélen, a vele ütközni akaró Hajnal "lepattant" róla, majd méterekkel lemaradt a labdával is gyorsabb görög játékostól, aki betört a tizenhatoson belülre és Véghet becsapva laposan a bal sarokba lőtt (2-0).

    36. perc: Baszinasz ívelt be szabadrúgásnál a jobb oldalról a kapu elé, Gekasz három védő között fejelt kapura, Végh óriási bravúrral kiütötte a labdát, amit Amanatidisz három méterről a felső lécre lőtt.

    44. perc: Csizmadia passzolta vissza a labdát Véghhez, a magyar kapus Gekaszhoz gurított, majd megfogta a görög támadó lövését.

    II. félidő:

    52. perc: Baszinasz jobbról, laposan kapu elé lőtt labdája kipattant Véghről, de a védők tisztáztak.

    54. perc: Toroszidisz emelte be a védők mögé a labdát, amit az egyedül kilépő Gekasz nyolc méterről, kapásból a jobb kapufára perdített.

    70. perc: Hajnal próbálta meglepni a görög kapust, a felezővonaltól akart kapura emelni, a labda a tizenhatos és az alapvonal találkozásánál hagyta el a játékteret.

    73. perc: Baszinasz ívelt be szabadrúgást a jobb szélről a kapu elé, Gekasz 13 méterről, kevéssel fejelt a bal felső sarok mellé.

    87. perc: Karagunisz 20 méteres félmagas lövése után Végh bravúros mozdulattal ütötte a kapu mellé a labdát.

    90. perc: Gera a tizenhatos sarkáról ballal egy méterrel csavarta a jobb kapufa mellé a labdát.

 

    A magyar válogatott semmilyen ellenállást nem fejtett ki az első félidőben, az ütközéseknél a vendég játékosok "lepattantak" a hazaiakról, akik kényelmes tempóban futballozva is tetszés szerint alakították ki helyzeteiket és, ha kicsit jobban figyelnek a befejezéseknél, akkor három-négy góllal is vezethettek volna. Az egyetlen magyar lehetőséget is a házigazdák "hozták össze", de Gera nem tudta kihasználni a ziccert.

    A második 45 percet előnyük birtokában még könnyedébben vették a görögök, a magyarok egyetlen kidolgozott támadást nem vezettek a kilencven perc során. A vendéglátók Gekasz és Amanatidisz révén további gólokat szerezhettek volna, de a védekezés hiánya következtében magára hagyott, teljesen kiszolgáltatott helyzetbe hozott Végh több esetben is óriási bravúrral hárított, vagy a kapufa segített neki.

   

Eb-selejtező, C csoport:

Görögország-Magyarország 2-0 (2-0)

Iraklió, 20 ezer néző, v: Bo Larsen (dán)

    gól: Gekasz (17.), Szeitaridisz (30.)