Három a magyar igazság

Sport - 2007-12-16

A 11. Rövidpályás Úszó EB harmadik napja is magyar sikereket hozott. Cseh Lászlónak köszönhetően újra felzengett a magyar himnusz a debreceni uszodában. Kis Gergő ezüst, Mutina Ágnes pedig bronzérmet szerzett.

A harmadik napon a legtöbb döntőben láthattunk magyarokat. Verrasztó Evelyn a 100 méteres vegyesúszás döntőjében állhatott rajtkőre, míg Verrasztó Dániel és Kis Gergő 1500 méter gyorson adhatott számot a tudásáról. Meg sem lepődünk azon, hogy Cseh László 200 méter pillangóra a második legjobb idővel kvalifikálta magát. Az elődöntők során Kovács Ágnes negyedikként futott be 100 méter mellúszásban, Kovács Emese pedig 100 méter pillangón szerezte meg a negyedik helyet. Így őket biztosan láthatjuk a vasárnapi döntőkben.

A harmadik nap hét döntő futamából mindössze háromban szereztek a magyarok érmet. Elsőként Kis Gergő csípte el a második helyet 1500 méter gyorson megelőzve olasz társát, Federico Colbertaldo-t, akivel az utolsó 50 méterben nagy csatát vívott.

 - Az elhatározásom az volt, hogy érmet nyerjek, mindegy, hogy milyet. – nyilatkozta az ezüstérmes.

A délután folyamán a női szakasz sem okozott csalódást. Mutina Ágnes nagyszerű teljesítménnyel úszta fel magát a dobogó harmadik fokára 400 méter gyorson. Igen erős mezőnyben úszott a magyar versenyző, olyanokkal úszott együtt, mint Laure Manaudou, a franciák büszkesége, és nem mellesleg ő tartja a világrekordot ebben a számban. Ugyan most is első helyen ért be a francia klasszis, ám szépen csillog a bronz is Ági nyakában.

Az Eb harmadik napján harmadik alkalommal lépett színre Cseh László. 200 méter pillangón is maga mögé utasított mindenki a Kőbánya SC úszója. Az elődöntők alkalmával úgy tűnt, hogy a lengyel Pawel Korzeniowski megverheti Lacit – mivel három másodperccel jobb időt úszott -, ám Laci nem hagyta magát. A nagyszerű rajtot egy nagyszerű győzelem követte, szinte fej-fej mellett haladtak, de a magyarok kedvence beleadott mindent.

  - Már a verseny elején bele kellett húznom és gyors tempót diktálni. Ez a fegyverem. – mesélte Laci. Pawel Korzeniowski pedig igen elkeseredett, hisz az előfutamok alapján a zsebében érezte a győzelmet. – Túl lassú voltam az első 100 méteren. – magyarázta „vereségének” okát a lengyel úszó.

Az utolsó versenyszám a női vegyes váltó volt, ahol Szepesi Nikolett, Kovács Ágnes, Bordás Beatrix és Verrasztó Evelyn képviselte a magyarokat. A lányok lemaradtak a dobogóról, a negyedik helyen értek be. A győztes német váltó viszont világrekordot döntött 1:46.67-os idővel.

 

 

 

Tóth Ivett