Hazai pályán ismét kikaptak a Vadkakasok

Sport - 2007-05-26

Több, mint ötven ponttal kapott ki a debreceni kosárlabdacsapat péntek este a Kaposvár együttesétől. A Kaposvár átgázolt a cívisvárosi alakulaton, és nemcsak győztek, de még a gyűrűtől is megfosztották a hazaiakat.

Péntek este került sor a szezon utolsó előtti találkozójára. A hazai csapat jól kezdett, az állás egál volt a negyed első feléig. Ám a kék mezesek hamar átvették az irányítást, a fiúk nem tudták tartani a tempót, a vendégcsapat többször lefutotta őket, és Heindlein Roland pontos dobásaival sem tudtak mit kezdeni a hajdúságiak. A második negyed már rosszabbnak indult, a kaposvári játékosok csak tovább növelték az előnyüket. Ám azon kívül, hogy egyre erőteljesebben irányították a játékot, semmi érdemleges nem történt.

A szünetben azonban Walke Károly igen lelkesítő szavakat mondhatott a fiúknak, mivel azok összeszedettebben és határozottabban játszottak, mint a meccs első felében. Többet mozogtak a fiúk és segítették egymást. Kiemelni igazán egy játékost sem tudunk, közel azonos teljesítményt nyújtottak a fiúk. Igazi csapatmunkát láthatott a nagyérdemű, ám a pontatlan dobásokkal, az eladott labdákkal és a gyors kaposvári kontrákkal még mindig nem tudtak mit kezdeni a Vadkakasok színeiben játszó fiatalok.

A harmadik játékrész során az addig halk közönség feléledt, miután megítéléseik szerint a játékvezetők nem mindig fújtak igazságosan. A nézők igen hamar ismét felcsattantak, amikor a hetes számmal játszó Dávid Gergely leszakította a csarnok gyűrűjét egy zsákolás alkalmával. Pár percet állt is a játék emiatt. Ez nem tett túl jót a hazai alakulatnak, míg a vendégek új erőre kaptak a pihenő után. Az utolsó negyedben a debreceniek mindösszesen csak öt pontot tudtak dobni a jól védekező és gyors futó vendégeknek.

A kaposvári csapat határozottan, olykor talán erőszakosan állt fel a pályára és összeszedetten játszottak, míg a hazaiak folyamatosan kicsúsztak a támadó időből, a távoli dobások pedig egyáltalán nem sikerültek.

 

Vadkakasok-UPC – Kaposvári KK: 41-99 (12-29, 11-26, 13-22, 5-22)

Oláh Gábor utcai sportcsarnok, vezette: Csősz Tamás, Gál János, Balogh László

Vadkakasok-UPC: Takács Dániel 10/3, Kungler Sándor 14/2, Becsky István 4/0, Molnár Miklós 7/1, Szunyoghy Tamás 4/2, Gorácz Bence 0, Hegedűs Krisztián 5/2, Erdei Ádám 8/0, Ambrusz Ákos 2/0, Vas Viktor 4/1, Baráth László 2/0, Vezetőedző: Walke Károly

Kaposvári KK: Szőke Balázs 2/0, Heindlein Roland 25/12, Orosz László 5/3, Kiss Kornél 6/5, Csirke Ferenc 3/0, Kasza Dániel 4/2, Márkus Tamás 0, Dávid Gergely 6/2, Vojvoda Dávid 7/4, Filipovic, Gordan 8/4, Vezetőedző: Branislav Dzunic

 

 

Tóth Ivett