Horváth Ferenc a Balmazújváros új vezetőedzője

Sport - 2017-06-14

A labdarúgócsapat NB I-ben tartását nevezte legfontosabb feladatának Horváth Ferenc, a Balmaz Kamilla Gyógyfürdő új vezetőedzője, akit szerdán sajtótájékoztatón mutatott be a klub elnöke Balmazújvárosban.

Tiba István emlékezetett rá, hogy kellemetlen helyzet alakult ki a klubnál, amikor az előző edzői stáb - miután a Balmazújváros feljutott az NB I-be - jelezte, az NB II-ben kiesett MTK Budapestnél folytatja a szakmai munkát.

"Olyan új trénert kerestünk, akiben a csapat és a vezetőség is megbízik, aki alkalmas a feladatra, és arra, hogy a csapat ne essen ki az NB I-ből" - tette hozzá a sportvezető.

Tiba István elmondta: az elsőszámú jelöltje Horváth Ferenc volt, akivel kettő plusz egy évre szóló szerződést kötött. A vezetőedzővel Balmazújvárosba érkezik Szamosi Tamás másod- és Borsos Vilmos kapusedző. A rehabilitációs szakembert hétfőn nevezik meg, ő valószínűleg külföldi lesz.

A klubelnök megköszönte Horváth Ferencnek, hogy vállalja a munkát olyan klubnál, amelyet kiesőként könyvelnek el, s amelynek a legkisebbek az anyagi lehetőségei a hazai mezőnyben.

A korábbi válogatott labdarúgó több élvonalbeli együttesnél volt már vezetőedző és saját bevallása szerint váratlanul érte a Balmazújváros felkérése, mivel a csapat jó évet zárt jó edzővel, ezért nem gondolta, hogy üresedés lesz a klubnál.

"Bár száz emberből száz, aki nem balmazújvárosi, azt mondja, kiesnek a bajnokságból, szép feladat lesz ezt megcáfolni" - jelezte Horváth, aki hozzátette, Balmazújvárosban őszinte játékosokkal és vezetőkkel találkozott, "ahol visszakaphatja az ember a hitét, hogy a futball mégiscsak játék".

A leendő keretről Tiba István kiemelte: tudják, hogy erősíteni kell. A sportvezető elsősorban magyar fiatalokat szeretne a csapatban látni, illetve esetleg olyan külföldieket, akik megfizethetőek és valóban erősítést jelentenek.

Horváth Ferenc megjegyezte: elsősorban az idő jelent gondot, mert sok játékos már vagy szerződést kötött, vagy előrehaladott tárgyalásokban van, de mindent megtesznek azért, hogy ütőképes csapat legyen a Balmaz Kamilla Gyógyfürdő az élvonalban is.

A 44 éves szakember játékos karrierje során nyolc országban futballozott. A 32-szeres válogatott Horváth Ferenc edzőként a Balmazújváros előtt hét csapat szakmai munkáját irányította már, köztük ötöt - Kecskemét, Paks, Győr, Videoton, Diósgyőr - az élvonalban. Legutóbbi, miskolci állomáshelyén 21 bajnokin 33,3 százalékos mutatót produkált, a DVTK március 2-án menesztette.

hirdetés

„Kiadó egy családi ház 120 nm alapterületű földszintje. A ház emeletén egy Pilates és jóga stúdió működik, így elsősorban olyan vállalkozások érdeklődését várjuk, akiknek a tevékenységi köre ezzel összhangban van.A terület bármilyen csendes sport, vagy egészséges életmódra nevelő tevékenység végzésére alkalmas. A kiadó helyiségekhez öltöző, zuhanyzó, wc, konyha, recepció, rendezett kert, és több férőhelyes a telken kialakított parkoló tartozik. Érdeklődni a helyszínen: Debrecen, Sámsoni út r18. (MM-Pilates Stúdió) vagy a +36 20 204 94 35-ös telefonszámon lehet.

Ár: 240.000.-Ft, mely a rezsit is tartalmazza