Jöhet a visszavágó!

Sport - 2007-10-01

A DKSE szombat délután játszotta története első EHF kupa meccsét a holland HV KRAS Volendam csapata ellen. A debreceni férfi kézilabda csapat 9 góllal győzedelmeskedni tudott a külföldi gárda ellen, így előnnyel indulhatnak az idegenben lévő visszavágóra.

A mérkőzés elején jól kezdett a hazai csapat, látványos gólokkal szórakoztatták a közönséget, ám egy idő után nem sikerült tovább növelniük az előnyüket. A hollandok nem hagyták magukat, és a gólokra gólokkal válaszoltak. Ám a kontrák többségét Pereverzia Mihály elhárította, így nem született találat. Az első félidőben a cívisvárosi fiúknak sikerült elhúzniuk, főleg a jobbátlövő, Rédei Istvánnak köszönhetően, akinek hét találattal is sikerült növelnie a fölényüket.

 A szünetre már hét gólos különbség alakult ki a két csapat között. Elég egyértelműnek tűnt az ütközet, a büfében a szurkolók azt találgatták, hogy vajon mennyivel fog nyerni a cívisvárosi csapat.

Ám a második félidőben jött a hidegzuhany, amikor a holland csapat ismét magára talált, és találataik sorra pontosnak bizonyultak. A kék-sárgák védekezése leeresztett. A vendégek legjobbja, Tom Schilder hétszer is betalált Pereverzia kapujába, miután pillanatok alatt áttört a védősoron. Az ütközet egyre szorosabbá vált. A mérkőzés hajrájában azonban a DKSE nem volt hajlandó feladni a vezetését, a megfelelő nyitott védekezéssel, és kijátszott támadásaikkal, gyors kontráikkal a különbséget újra kilencre tudták növelni. Így lett a végeredmény: 34-25. A szakvélemények szerint alapjában véve a DKSE első nemzetközi szereplése jól sikerült, az előnyük viszonylag nagy, és esélyük van a továbbjutásra.

 

DKSE-HV Kras/Volendam 34-25 (16-9) Debrecen, 1000 néző. Vezette: A. Solodko, L. Solodko (lengyelek) DKSE: PEREVERZIA - GÚNYA 6, RÉDEI 8, Roman 2, FREY 13/4, Kelecsevics 3, Ambrus. Csere: Djordjevics (kapus), Habuczki, Sipos, Noris, Tarnavölgyi 1, Juhász 1. Edző: Kovács Mihály Volendam: Cappel - Schagen 3, Snijders 1, Beers, SCHILDER 7, Janssen 3, Koenders 1. Csere: Weber (kapus), BOND 6, N. Limbeek 4/2, B. Limbeek, Tuip, Dorenkamper. Edző: Maurice Canton Az eredmény alakulása. 4. p.. 3-2. 12. p.: 7-4. 22. p.: 13-6. 27. p.: 15-7. 37. p.: 20-11. 45. p.: 23-20. 51. p.: 28-21 Kiállítások: 10, ill. 10 perc Hétméteresek: 4/4, ill. 3/2

 

Kovács Mihály: - Azt a mélypontot, amely a második félidőben bekövetkezett, el kell felejtenünk, bízom benne, hogy elég lesz az előny a visszavágóra, már csak azért is, mert Hollandiában is győzni szeretnénk. Maurice Canton: - Az első félidőben a Debrecen nagyon jól játszott, mi pedig puhányok voltunk. A másodikban küzdöttünk, ami olykor-olykor sikerült is. Ám az utolsó percek elég egyoldalúak voltak a bírok a részéről.

 

 

 

Tóth Ivett