Kétgólos előny:elég lesz?

Sport - 2010-08-20

A DVSC-TEVA az első félidőben lőtt gólokkal 2-0-ra legyőzte a Liteksz Lovecs együttesét az Európa Liga rájátszás első mérkőzésén.

  Furcsa leírni, de a DVSC-TEVA az Európa Liga rájátszásának első mérkőzését Nyíregyházán, az egyik legnagyobb rivális otthonában játszotta a Liteksz Lovecs ellen.
Az edzőnek lesz ideje változtatni

Mivel a két magyar város szurkolótábora között évtizedek óta erős ellentétek feszülnek, a biztosítás is sokkal nagyobb előkészületeket igényelt. Már napokkal korábban hallani lehetett, hogy a Szpari ultrái rendbontásra készülnek, ám a biztonságiak és a rendőrség mindenre felkészültek, így gond nélkül lezajlott a találkozó.

 

Nehezen lendültek játékba a csapatok. A bolgárok védekezésre rendezkedtek be, emiatt nem volt látványos a mérkőzés. Minden beadást, kapura tartó labdát kifejeltek vagy kivágtak a Liteksz labdarúgói. A 22. percben minden megváltozott, amikor Kabát szöglete után Adamo Coulibaly megszerezte a vezetést. Felélénkült a meccs, mivel a vendégek kénytelenek voltak többször elhagyni a térfelüket. Nagyobb lett az iram, amely a félidőhöz közeledve egyre csak fokozódott. A 33. percben újabb szöglet utáni góllal növeltük az előnyt, ezúttal Laczkó Zsolt volt eredményes. Csak rajtunk múlt, hogy nem vezettünk a szünetben legalább négy góllal.

 

A második félidő Lovecs-helyzettel kezdődött, Malinauskas bravúrosan védett. Jelentősen többet támadtak a narancssárgák, mint az első negyvenöt percben, kicsit be is szorultunk. A 70. percben aztán megfogyatkoztak a bolgárok, amikor Barthe megkapta második sárga lapját. A lehetőséget nem tudtuk kihasználni, maradt a 2-0, de így is jó esélyünk van a továbbjutásra. Visszavágó jövő hét csütörtökön, Lovecsben.

 

Európa Liga rájátszás, első mérkőzés

DVSC-TEVA – Liteksz Lovecs 2-0 (2-0)

 

Nyíregyháza, 8000 néző. Vezette: Trattou (Sotiriou, Gregoriades – ciprusiak)

DVSC: Malinauskas – Bernáth, Komlósi, Mijadinoszki, Laczkó – Czvitkovics, Varga J., Kiss Z., Szakály (Dombi 76.) – Kabát (Farkas 81.), Coulibaly (Yannick 86.)

Liteksz: Golubovics – Berberovics, Barthe, Petkov, Venkov – Tom (Cvetanov 78.), Cvtekov, Jelenkovics, Sandrinho (Todorov 61.), Milanov – Niflore (Yanev 72.)

Gól: Coulibaly (22.), Laczkó (33.)

Sárga lap: Barthe (36.), Varga J. (91.)

Kiállítás: Barthe (70.)

Forrás:www.dvsc.hu