Kettős győzelemmel az EL főtáblán a loki

Sport - 2010-08-27

Idegenbeli győzelemmel került az Európa Liga főtáblájára, a legjobb 48 csapat közé  a magyar bajnok Debrecen. Yannick gólját még kiegyenlítette a bolgár Lovecs, de Czvitkovics a meccs legszebb és legpontosabb lövésével döntött.

 Herczeg András klubmenedzsr a meccs után a Digi TV-nak nyilatkozott: "Ünneplés nem lesz, a hétvégén bajnokink van. Visszatérünk a hotelbe, vacsorázunk, regenerálódunk, pihenünk. Nagyon hosszú az út, 150 kilométer és nincs autópálya, repülőút is vár ránk, pénteken délután érkezünk haza."

"A játékosok jól érzik magukat, felszabadultak, megérdemelték az elismerést és a dicséretet, nagyot küzdöttek. A 2. gólnál kiemelném Bernáthot, aki 40 métert sprintelt, ezzel elvonta a védő figyelmét, majd a 2-1-es szituációt már jól használta ki a csapat. A második nagyon szép gól volt, egy jó második félidőt zártunk le ezzel."

 

 

A BL után most az EL-ben várhatja a sorsolást és az őszt a magyar bajnok, a Debrecen pénteken 13 órakor kap ellenfeleket, sztárcsapatokat is Magyarországra hozhat, akár a Liverpoolt is újra. Az még kérdéses, melyik stadionban játssza meccseit a csapat.

 

Európa Liga rájátszás, visszavágó

Liteksz Lovecs – DVSC-TEVA 1-2 (0-0)

 

Lovecs, 3500 néző. Vezette: Malek (Mirmus, Wierzbowski – lengyelek)

Liteksz: Vinicius – Bodurov, Nikolov, Petkov, Zanev – Tom (Doka 61.), Milanov (Bratu 61.) , Jelenkovics (Cvtekov 84.), Sandrinho, Janev – Niflore

DVSC: Malinauskas – Bernáth, Komlósi, Mijadinoszki, Laczkó – Czvitkovics, Varga J. (Máté 90.), Kiss Z., Szakály (Dombi 74.) – Kabát (Yannick 50.), Coulibaly

Gól: Yannick (53.), Niflore (68.), Czvitkovics (81.)

Sárga lap: Szakály (24.), Mijadinoszki (58.)