Kiegyezett egymással az FTC és az MLSZ

Sport - 2007-08-03

Többszöri tárgyalás és egyeztetés után csütörtökön a Magyar Labdarúgó Szövetség és a Ferencváros között megszületett a megállapodás, amelynek értelmében a felek kinyilvánították szándékukat: a jövőben közösen tesznek meg mindent a magyar labdarúgás fejlődése érdekében. A zöld-fehér klub visszavonja a bírósági pereket, a szövetség pedig hathatós támogatásban részesíti a Fradi utánpótlását. 

Ami a részleteket illeti: 2008. március 26-án az Üllői úton "békemérkőzést" játszik a Ferencváros az A-válogatottal, a találkozó bevételét a klub fiatalajainak képzésére fordítják majd. Az MLSZ - szem előtt tartva a magyar futball egyetemes érdekeit - vállalja, hogy a népligeti Budapesti Olimpiai Központban az OLLÉ program keretében, saját költségén kialakít egy harmadik generációs műfüves nagypályát, amelynek köszönhetően a Ferencváros utánpótlás-csapatai, valamint a korosztályos válogatottak korszerű, minden igényt kielégítő hosszútávú gyakorlási lehetőséghez jutnak.

 

 

Az MLSZ és az FTC irányítói megállapodtak abban is, hogy a jövőben együtt tesznek meg mindent a sportág szakmai fejlesztése, a magyar labdarúgás általános megítélésének kedvezőbbé tétele és a futballunkat körülvevő közhangulat javítása érdekében.

 

A megállapodást Kisteleki István, az MLSZ elnöke és - Rieb György klubelnök jelenlétében - Berki Krisztián, az FTC Labdarúgó Zrt. elnöke látta el kézjegyével. (mlsz.hu)