Kikapott a Loki a jól védekező Egertől

Sport - 2012-09-22

A DVSC-TEVA 1-0-s vereséget szenvedett a Diósgyőrben rendezett Eger elleni mérkőzésen.

 A Honvéd felett aratott 4-1-es győzelem után mindenki sima sikert jósolt a hevesiek ellen, ám Kondás Elemér vezetőedző és játékosaink is óva intettek mindenkit attól, hogy egy kézlegyintéssel elintézze ezt a találkozót, hiszen az Egerrel a Videoton is megszenvedett.

A szakmai stáb a győztes csapaton ne változtass elvet alkalmazta, így ugyanaz volt a kezdő, mint egy héttel ezelőtt. A Loki azzal a tudattal léphetett pályára, hogy ha nyer, a tabella élére ugrik, ugyanis a forduló előtt listavezető MTK tegnap kikapott a Haladástól.

 

Esélyeshez méltóan kezdtünk, rögtön magunkhoz ragadtuk a kezdeményezést, irányítottuk a játékot, míg az öt védővel felálló Eger inkább a biztonságra törekedett, és bizony nehéz volt ezt a falat áttörni. A hevesiek tíz perc után már egyre többet merészkedtek a térfelünkre, de nem jelentettek veszélyt a kapunkra. Megemlítendő egyébként, hogy kezdőcsapatunkban hat saját nevelésű játékos kapott szerepet, az NB I-ben ilyenre igen ritkán van példa, ezért is szerethető együttesünk.

 

A 38. percben a meccs addigi legnagyobb lehetősége maradt ki, amikor Korhut Mihály végezhetett el szabadrúgást, a labda kipattant a kapusról Dajan Simac elé, aki azonban közelről Brljakba lőtt. A félidő végére nagyon beszorult már az Eger, de a kapujukat nem tudtuk bevenni.

 

A második félidőben továbbra is a Loki játszott fölényben, azonban egy gyors kontra után az Eger vezetést szerzett. A 60. percben cserélt először Kondás Elemér, Kulcsár helyett bejött Ferenczi János, aki a bal oldalon látta el feladatát, Bódi pedig átment a jobb oldalra, majd nem sokkal később Pölöskey Péter is beállt, aki az első NB I-es meccsét játszotta a DVSC-TEVA színeiben.

 

Mint mindig, ezúttal is küzdöttünk, de majdnem a hazaiak lőttek újabb gólt, amikor a 75. percben büntetőhöz jutottak. Szűcs buktatta Vujovicsot a 16-oson belül, a 11-est a sértett végezte el, de lövését Verpecz István kivédte! A hátralévő időben mindent megpróbáltunk, de nem jártunk sikerrel, az egriek kibekkelték a végét.

 

OTP Bank Liga, 8. forduló

Egri FC – DVSC-TEVA 1-0 (0-0)

 

Diósgyőr, 300 néző. Vezette: Szőts (Szpisják, Varga Zs.)

Eger: Brljak – Preklet, Kovács G., Knakal, Mecsinovics, Balog – Sztaniszlav – Pavlov (Kabele 68.), Dobrics (Katona 80.), Németh (Piller 71.) - Vujovics

DVSC: Verpecz – Bernáth, Simac, Szűcs, Korhut - Kulcsár (Ferenczi 60.), Varga J., Szakály, Bódi (Lucas 78.) – Coulibaly (Pölöskey 66.), Sidibe

Gól: 1-0 Németh (56.)

Sárga lap: Preklet (21.), Szűcs (75.), Kabele (77.), Brljak (87.), Ferenczi (88.)