Kiszenvedett győzelem: DEAC Kamilla-Nyíregyházi Blue Sharks 78:71

Sport - 2016-09-24

A telt háztól messze volt az Oláh Gábor utcai pálya szombaton este, amikor az NB 1/B második fordulójában DEAC Kamilla csapata a tavaly még az élvonalban szereplő nyíregyháziakat fogadta. Érezhető volt némi tartózkodás a hazaiaknál az alaposan meggyengült vendégekkel szemben, amit a mérkőzés igazolt is. A szomszédvárból átigazolt Savic, az egykori debreceni Lajsz, és Kósa Ádám már a debrecenieket erősíti, de a cápák igen kiváló játékost szereztek a 205 centis Emmani Gant személyében.

Az első negyedben Savic bizonyította, hogy nem véletlenül jegyezték a magyar első osztály legjobb irányítói között. Brillírozott, betört, ismerte az ellenfelet, hiszen évekig ott játszott. A debreceni csapat nélküle nem lendült játékba, különösen akkor zökkent meg a szekér, amikor a hazaiak legmagasabb játékosa, a 208 centis Farkas Attila belemenés miatt faultot,majd szövegelés miatt technikait kapott.

A mérkőzés előtt a debreceni edzőpáros a hosszabb hazai kispadban bízott, ezért egészpályás letámadást rendeltek el, de ezzel is csak tartani tudta magát a csapat a 2-3-as zónát védekező cápákkal szemben. A 24:25 arányban elvesztett első negyed nagy küzdelmet ígért.

Időnként remek játékkal nyert a Debrecen

A második negyed volt a rémálom. Az indiszponált Erdei Ádám a félpályánál faultolt feleslegesen egy percen belül,s a Debrecenben dicsőséges éveket megélt Molnár András ekkor még nem vette fel a kosárdobó cipőjét. Erdei kísérletezett vagy háromszor eredménytelenül a triplákkal,míg a másik oldalon Gant szinte tarthatatlan volt. A félidei 31:37 jelezte:ideje újítani.

A harmadik negyed Molnár András és Savic dobópárbaját hozta a szurkolósereg legnagyobb örömére, de a vendégeknek is több szép helyzetük volt, ráadásul Gant korlátlan úr volt mindkét palánk alatt. Az 57.54 arányú szerény 3 pontocskával viharos utolsó negyedre számíthattunk .

Fel is hördült a közönség, amikor 3 pontos hazai vezetésnél Lajsz két büntető kihagyott, nagyjából a palánknak vágta a labdát.(A kosaras egykori edzője Ráthonyi Tamás a palánk mögött ült, s a gyatra dobásokat követően csendesen a kezébe temette az arcát.)

A végére azonban minden kisimult, s a hazai szurkolók erősítése is segített:Molnár András és Savic volt a két nyerő ember és Gant ellen végre Lajsz is megmutatta, hogy az erőssége lehet kiváló fizikuma.

A végeredmény 78:71.Kiszenvedett győzelem, de reméljük, hamar összehangolódik a debreceni csapat. Kiváló mestereik vannak, adottak a feltételek.