Kiütéses győzelem a magyar válogatott utolsó idei tétmeccsén

Sport - 2016-11-13

4-0-ra győzött utolsó idei tétmeccsén a magyar válogatott, és ott van selejtezőcsoportja élbolyában. Gera és Dzsudzsák volt a két vezér, Lang, Gyurcsó és Szalai is betalált.Telt ház és kiváló élőkép fogadta a magyar válogatottat, amely az első perctől magához ragadta a kezdeményezést, de ez helyzetekben nem mutatkozott meg. Az első 25 percben döcögött a mieink játéka, közben pedig Kleinheisler László kisárgázta magát a portugálok elleni meccsre.

A 26. perc hozta az első helyzetet: Dzsudzsák adott be jobbról, Szalai átvette a labdát és a védője mellől 6 méterről lőtt, de a kapus védett. Szűk 10 perccel később aztán megszületett a várva várt első gól: Dzsudzsák adott középre, a kapus kitenyerelte a labdát, Gera pedig 10 méterről a kapuba vágta (1-0).

A gólszerző Gera Zoltánt ünneplik csapattársai. MTI Fotó: Illyés Tibor

A félidő hajrájában már több veszély volt a mieink játékában, főleg a szélről belőtt labdák és a szögletek okoztak meleg pillanatokat az andorrai kapu előtt. Egy ilyen után született meg a második találat: a 43. percben Dzsudzsák beadása után Lang pörgetett öt méterről a jobb sarokba (2-0), így megnyugtató előnyt szereztünk egy félidő után.

A második félidőt jóval aktívabban kezdtük, folyamatosan a vendégkapu előtt zajlott a játék, Kleinheisler veszélyes tekerését viszont fogta az andorrai kapus. A 67. perc hozta a meccs talán legszebb támadását: egy végigjátszott akció végén Korhut beadását Gera helyezte 7 méterről kevéssel mellé.

A 73. percben ugyanő tálalt Gyurcsó elé, aki 11 méterről, senkitől sem zavartatva lőtt a hosszú sarokba (3-0). A végeredményt két perccel a vége előtt állítottuk be egy nagyon szép góllal: a csereként beállt Stieber átjátszotta védőjét, középre passzolt, Szalai sarkazása után pedig egy védő már nem tudott menteni (4-0), csapatunk így biztos győzelemmel szerezte meg a 3 pontot.

Magyarország - Andorra 4-0 (Gera 33., Lang 43., Gyurcsó 73., Szalai 88.)

csakfoci.hu