Labdarúgás: bajnok a Debrecen

Sport - 2006-06-03
A címvédő Debrecen hazai pályán háromgólos győzelmet aratott a már kiesett Pápa felett, így története során másodszor lett bajnok, mivel az utolsó forduló előtt listavezető Újpest 3-1-re kikapott a Puskás Ferenc Stadionban a Fehérvártól.

 A találkozó előtt Zilahi Zoltán-díjat kapott a hazai gárda legjobb embere a szezonban, aki ezúttal Sándor Tamás volt. A kezdő sípszóra megérkezett az eső, amely az egész félidőben zavarta a játékosokat. Hazai mezőnyfölénnyel kezdődött a találkozó, de a pápaiak szórványos akciókkal veszélyeztettek.

Sándor Tamás vezető találata után kicsit visszavett a tempóból a bajnokjelölt, de továbbra is irányította a játékot. Kissé váratlanul jött a pápaiak egyenlítő gólja, amelyre hamar érkezett a piros-fehérek válasza. A debreceniek a folytatásban is esélyeshez méltóan futballoztak, a vendégek a kapuig sem igen jutottak el.

A hazaiak növelték előnyüket, így magabiztos győzelmet arattak, az Újpest újabb vereségével pedig bajnoki címüket is megvédték. A pápaiak vereségükkel és a Vasas sikerével végül utolsó helyen végeztek a tabellán.

          Borsodi Liga, 30. (utolsó) forduló: DVSC-AVE Ásványvíz - Lombard FC Pápa 4-1 (2-1), V: Szabó S., gólszerzők: Sándor T. (21.), Brnovic (43.), Halmosi (57.), Bogdanovic (84.), illetve Fabinho (41.)