Labdarúgó NB I - A Debrecen egy góllal legyőzte az MTK-t

Sport - 2018-12-01

Az MTK Budapest hazai pályán 1-0-ra kikapott a Debrecen együttesétől a labdarúgó OTP Bank Liga 16. fordulójában szombaton.

A mérkőzés elején az MTK ragadta magához a kezdeményezést, így a 11. percben kissé váratlanul szerezte meg a vezetést a Debrecen: egy kontratámadás végén Varga Kevin lőtt magabiztosan a kapuba. A folytatásban mind a két oldalon akadtak lehetőségek, de a fővárosiaknál Artem Kicsak, míg a debrecenieknél Nagy Sándor több nagy védést is bemutatott.

A fordulás után hiába játszott mezőnyfölényben a hazai együttes, erejéből leginkább távoli lövésekre futotta, ezek pedig csak elvétve találták el a vendégek kapuját. Egy óriási egyenlítési lehetősége így is akadt az MTK-nak, Jevhen Szelin azonban közelről a kapufát találta el a 69. percben. Tíz perccel később Varga lövése is a kapufáról pattant kifelé, így az eredmény nem változott, a Debrecen 1-0-ra nyert, és pontszámban beérte az MTK-t a bajnokságban.

Lencse László, az MTK, valamint Pávkovics Bence és Nagy Sándor kapus, a DVSC játékosai a mérkőzésen. MTI/Szigetváry Zsolt

A hajdúsági csapat a győzelemmel megszakította hatmérkőzéses idegenbeli nyeretlenségi sorozatát, és 2010 májusa után ismét nyert az MTK pályaválasztása mellett.

OTP Bank Liga, 16. forduló:

MTK Budapest-Debreceni VSC 0-1 (0-1)

Új Hidegkuti Nándor Stadion, 1758 néző, v.: Bogár

gólszerző: Varga K. (11.)

sárga lap: Szelin (32.), Gera (37.), illetve Nagy S. (81.), Jovanovic (90.)

MTK Budapest:

-------------

Kicsak - Baki (Kulcsár, 73.), Pintér, Balogh Bé., Szelin - Vass Á. - Gera, Schäfer, Bognár I. (Vogyicska, 85.), Farkas B. (Kanta, 67.) - Lencse

Debrecen:

-----------

Nagy S. - Kusnyír (Kinyik, 23.), Szatmári, Pávkovics, Ferenczi - Varga K., Haris, Csősz, Bódi - Avdijaj (Takács T., 61.), Szécsi (Jovanovic, 79.)