Labdarúgó NB I - A Debrecen legyőzésével zárta le rossz sorozatát a Diósgyőr

Sport - 2018-11-10

A Diósgyőri VTK egygólos győzelmet aratott a vendég Debreceni VSC felett a labdarúgó OTP Bank Liga 14. fordulójának szombati játéknapján.

A miskolciak nyolc nyeretlen mérkőzés és sorozatban elszenvedett hat vereség után gyűjtötték be ismét a három pontot, míg a hajdúságiak öt veretlen bajnoki találkozó után kaptak ki.

OTP Bank Liga, 14. forduló:

Diósgyőri VTK-Debreceni VSC 1-0 (1-0)

A diósgyőri Dusan Brkovic és Szerhij Sesztakov , középen a debreceni Takács Tamás amérkőzésen. MTI/Vajda János

Miskolc, 2553 néző, v.: Iványi

gólszerző: Hasani (38.)

sárga lap: Szabó B. (73.), illetve Haris (52.), Kinyik (69.), Bódi (75.), Avdijaj (85.)

Diósgyőri VTK:

--------------

Antal - Brkovic, Karan, Tamás M. - Sesztakov, Szabó B., Márkvárt, Tajti, Juhar - Hasani (Mihajlovic, 72.), Bacsa (Vernes, 81.)

Debreceni VSC:

--------------

Nagy S. - Kusnyír, Kinyik, Pávkovics, Barna - Tőzsér, Haris - Varga K. (Avdijaj, 65.), Bódi, Takács T. (Jovanovic, 77.) - Könyves (Szécsi, 55.)

A Debrecen irányította a játékot, de nem tudta feltörni a hazaiak védelmét, így többnyire csak távoli lövésekkel veszélyeztetett, azokat azonban Antal rendre biztosan védte. A miskolciak aztán egy egyéni villanásnak köszönhetően - Hasani gyönyörű, keresztlécről hálóba vágódó lövésével - váratlanul megszerezték a vezetést. A szünetig hátralévő időben a vendégek beszorították a hazaiakat, de egyenlíteniük nem sikerült.

A folytatásban sem változott a játék képe, a hajdúságiak meddő mezőnyfölényben futballoztak, viszont helyzetet nem tudtak kidolgozni a miskolciak kapuja előtt. Az idő múlásával kiegyenlítetté vált a küzdelem, a Debrecen mégis éppen ekkor vezette legveszélyesebb támadását, de a hazai védelem az utolsó pillanatban tisztázni tudott. A hajrára sem volt képes újítani a DVSC, sőt, a DVTK gyors ellentámadásokkal többször is végleg eldönthette volna a találkozót, de a kimaradt ziccerek ellenére végül minimális előnye is elégnek bizonyult ahhoz, hogy közel három hónap után ismét győzzön az NB I-ben.