Labdarúgó NB I - A Debrecen Újpesten, a Győr Zalaegerszegen gyűjtheti pontjait

Sport - 2012-03-29

A kiesés elöl menekülő Újpest vendégeként feledtetheti az elmúlt egy hét gyengébb eredményeit a listavezető Debrecen, melynek első számú üldözője, a Győr a sereghajtó Zalaegerszeg otthonában lép pályára a labdarúgó OTP Bank Liga 22. fordulójában.

A tavaszt remekül kezdő, s egészen szerdáig minden fronton veretlen debreceniek múlt szombaton hazai pályán 2-0-s előnyről veszítettek pontokat az utolsó előtti Pápával szemben, majd szerdán a Ligakupa-elődöntőben 4-0-ra kikaptak a Kecskeméttől. Kondás Elemér játékosainak azonban nem csupán a rossz eredmények miatt illene ismét győzniük, hanem azért is, mert egy újabb botlás már azt jelenthetné, hogy a Pintér Attilával menetelő, s jelenleg négy pont hátrányban lévő győriek nagyon közel kerülhetnének hozzájuk.

    A Győr papíron a lehető legkönnyebb ellenféllel találkozik, s az esélyek alapján a Csertői Aurélt váltó régi-új tréner szombat este is hibátlan mérleggel áll majd.

    A tabellán elfoglalt pozíciók alapján a forduló rangadóját a címvédő, most harmadik helyen álló Videoton vívja majd a negyedik helyezett Budapest Honvéddal. A Ligakupa elődöntőjének keddi első meccsén, Pápán 3-0-ra győztes székesfehérváriak öt ponttal előzik meg Supka Atila csapatát, s egy győzelemmel végleg leszakíthatnák a múlt héten meglepően sima, 4-1-es vereséget szenvedő üldözőiket.

    A 22. forduló programja:

    péntek:

FGSZ Siófok-Diósgyőri VTK 18 ó, v.: Farkas

     szombat:

Ferencváros - Vasas-Híd 15 ó, v.: Andó-Szabó

Lombard Pápa Termál FC - PMFC-Matias 17 ó, v.: Kassai

Kecskeméti TE-Haladás Sopron Bank 17 ó, v.: Veizer

MVM Paks-Kaposvári Rákóczi 18 ó, v.: Solymosi

ZTE FC-Győri ETO FC 17:30 ó, v.: Szilasi

    vasárnap:

Újpest FC - DVSC-TEVA 16 ó, v.: Szabó

Videoton FC-Budapest Honvéd 18 ó, v.: Takács