Labdarúgó NB I - A Debrecen veretlensége és a negyedik hely a tét

Sport - 2012-05-25

Történelmi tettre készül a már bajnok Debrecen a labdarúgó OTP Bank Liga hétvégi zárófordulójában, ugyanis ha hazai pályán nem kap ki a Haladástól, akkor 46 év után az első olyan csapat lesz Magyarországon, amely veretlenül zárja a pontvadászatot.

 

    Ez a bravúr legutóbb 1966-ban, a Vasas legendás gárdájának sikerült, az angyalföldiek 17 győzelemmel és 9 döntetlennel végeztek az első helyen.

    Érdekesség, hogy a Debrecen legutóbbi vereségét szinte napra pontosan egy éve, a 2010/11-es idény utolsó fordulójába éppen a Haladástól szenvedte el, hazai környezetben.

    A záróforduló nagy kérdése, hogy melyik csapat szerzi meg a negyedik helyet, amely Európa Liga-indulást ér, mivel a bronzérmes Győrt az európai szövetség (UEFA) két évre kizárta a kontinentális kupákból. Az EL-indulásért folyó harcban jelenleg a Budapest Honvéd van a legkedvezőbb helyzetben, ugyanis ha győz a Pécs vendégeként, akkor ott lehet a második számú kupasorozat következő kiírásában. A kispestieket egy pont lemaradással követő Kecskemét a Siófok vendége lesz, míg az ugyanígy - de kevesebb győzelemmel - álló Paks a Ferencvárost fogadja. Matematikailag még az első osztálytól búcsúzó Vasast fogadó Diósgyőr is odaérhet a negyedik helyre.

    A második Videoton Újpesten, míg a bronzérmes Győr Pápán zárja a szezont.