Labdarúgó NB I - Az MTK elvette a Debrecen veretlenségét

Sport - 2023-08-27

Az MTK Budapest 3-1-re nyert a Debrecen otthonában a labdarúgó OTP Bank Liga ötödik fordulójának első vasárnapi mérkőzésén.

A fővárosiak ezt megelőzően 2012 novemberében tudtak nyerni a hajdúsági együttes vendégeként. A piros-fehérek három győzelem után először veszítettek a mostani idényben.

OTP Bank Liga, 5. forduló:

Debreceni VSC-MTK Budapest 1-3 (1-2)

------------------------------------

Debrecen, Nagyerdei Stadion, v.: Karakó

gólszerzők: Bárány (7.), illetve Bobál D. (10.), Bognár (13.), Németh K. (63.)

sárga lap: Domingues (88.), illetve Hej (24.), Bobál D. (66.), Kádár (85.)

Debreceni VSC:

--------------

Megyeri - Baranyai (Bévárdi, a szünetben), Dreskovic, Mojzis, Kusnyír - Loncar (Szécsi, 74.), Manrique - Kiziridisz (Bódi, a szünetben), Dzsudzsák, Domingues - Bárány (Mance, 62.)

MTK Budapest:

-------------

Demjén - Hej, Kádár, Bobál D. - Kovács M., Kata, Horváth A. (Thiam, 56.), Antonov (Kovács P., 72.) - Bognár (Stieber, 85.), Németh K. (Varju, 72.), Molnár R. (Zuigeber, 56.)

Mindkét csapat első kaput eltaláló lövése gólt hozott: a hetedik percben Alekszandrosz Kiziridisz hajszálpontos kiugratással hozta kecsegtető helyzetbe Bárány Donátot, aki elhúzta a labdát a fővárosiak kapusa mellett és a hálóba gurított. Három perccel később egy szöglet után a debreceniek képtelenek voltak felszabadítani, ezt kihasználva Bobál Dávid egyenlített. Újabb három perc elteltével érkezett a harmadik találat: Németh Krisztián középről kipasszolta a labdát a szélre Bognár Istvánnak, aki a kapus Megyeri Balázs mellett magabiztosan a hálóba lőtt, ezzel már az MTK vezetett.

A találkozó elejére és az első félidő folytatására sem nyomta rá a bélyegét a rekkenő hőség, a lelátón is szinte elviselhetetlen hőmérséklet ellenére jó iramú mezőnyjáték zajlott a pályán, és kisebb lehetőségek is kialakultak a kapuk előtt, de újabb gól a szünetig nem született.

Két Bárány-fejes teremtett veszélyt az MTK kapuja előtt a második felvonás elején, majd a 63. percben megszületett a meccs legszebb gólja. Bognár passza után Németh Krisztián három szép cselt csinált, majd éles szögből megszerezte a vendégek harmadik találatát. A hátralévő időben a fővárosiak hatékonyan védekeztek, így ellenfelüknek nem volt esélye az egyenlítésre, az eredmény már nem változott.