Labdarúgó NB I - Debreceni győzelem a keleti rangadón

Sport - 2018-08-04

A Debrecen 2-0-ra győzött a vendég Diósgyőr ellen a labdarúgó OTP Bank Liga 3. fordulójának szombati játéknapján. Amikor Debrecenben rendezik a keleti rangadót, szinte mindig hazai siker születik: ez volt a 28. ilyen meccs, s három döntetlen, valamint egy diósgyőri győzelem mellett 24-edszer nyert a Loki.

OTP Bank Liga, 3. forduló: Debreceni VSC-Diósgyőri VTK 2-0 (0-0)

Nagyerdei Stadion, 4028 néző, v.: Erdős gólszerzők: Tőzsér (49.), Szécsi (88.) sárga lap: Calvente (59.), illetve Eperjesi (92.)

DVSC:

----- Nagy S. - Cikos, Kinyik, Szatmári, Barna - Tőzsér - Varga K. (Calvente, 56.), Haris (Csősz, 85.), Bódi, Szécsi - Avdijaj (Takács, 90.)

Diósgyőr:

--------- Antal - Eperjesi, Brkovic, Tamás, Forgács (Tajti, 54.) - Lipták (Bárdos, 63.) - Shestakov, Hasani, Busai - Bacsa, Vernes (Ioannidis, 62.)

A debreceni Albion Avdijaj (j) és a diósgyőri Dusan Brkovic a labdarúgó OTP Bank Liga 3. fordulójában játszott Debreceni VSC - Diósgyőri VTK mérkőzésen. MTI Fotó: Czeglédi Zsolt

Lendületesen kezdték a mérkőzést a csapatok. A hazaiak már az első percben megszerezhették volna a vezetést, ám Szécsi lövése a kapufán csattant, majd az első negyedórában előbb Busai, később Haris hagyott ki még egy-egy százszázalékos helyzetet. A folytatásban alaposan visszavett a tempóból mindkét gárda, a szünetig újabb gólszerzési lehetőség egyik együttes előtt sem adódott.

A második félidő elején megszerezte a vezetést a DVSC, és innentől kezdve többnyire a hazaiak akarata érvényesült. A DVTK hiába próbálta cserékkel erősíteni a támadójátékát, egyáltalán nem tudott veszélyt teremteni a debreceniek kapuja előtt. A hajrában a Loki újabb gólt szerzett, és összességében teljesen megérdemelten tartotta otthon a három pontot.