Labdarúgó NB I - Döntetlen Debrecenben

Sport - 2018-07-28

A DVSC hazai pályán 1-1-es döntetlent játszott a Mezőkövesddel a labdarúgó OTP Bank Liga második fordulójának szombati mérkőzésén.

OTP Bank Liga, 2. forduló: Debreceni VSC-Mezőkövesd Zsóry FC 1-1 (0-0)

Debrecen, 3228 néző, v.: Pintér gólszerzők: Kinyik (87.), illetve Kinyik (71. - öngól) sárga lap: Tóth B. (22.)

DVSC:

---- Nagy S. - Cikos, Kinyik, Szatmári, Barna - Bódi, Kusnyír (Szécsi, 77.), Tőzsér, Haris (Calvente, 59.), Varga K. - Takács (Avdijaj, 59.)

Mezőkövesd:

---------- Dombó - Farkas, Pillár, Szalai, Vadnai - Meszhi (Katanec, 49.), Szeles - Cseri, Koszta (Szakály D., 92.), Tóth B. (Vajda, 83.) - Drazic

Óvatosan kezdték a mérkőzést a csapatok, kevés kockázatot vállaltak a játékosok. Az első játékrészben egyik együttes sem tudott helyzetet kialakítani, a Mezőkövesd teljesen egyenrangú ellenfele volt a hazai gárdának. A vezetés megszerzéséhez mégis a DVSC állt közelebb, de a negyvenedik percben Bódi szabadrúgása a bal kapufán csattant. A második félidőt nagyobb sebességi fokozatban kezdte mindkét csapat, a játékrész elején a vendégek is lőttek egy kapufát: Koszta szabadrúgásból találta el a keresztlécet. A folytatásban inkább a hazaiak kezdeményeztek, a Mezőkövesd kontrái azonban veszélyesek voltak. Az egyik ellentámadás végén Drazic lövése megpattant Kinyiken, így egy öngóllal megszerezte a vezetést Kuttor Attila vezetőedző csapata. Az utolsó húsz percben többet támadó DVSC egyenlíteni tudott: Kinyik ezúttal fejjel az ellenfél kapuját is bevette.