Labdarúgó NB I - Két csapat a bronzéremért, négy a bennmaradásért küzd -

Sport - 2020-06-26

Maradt tétje bőven az utolsó fordulónak a labdarúgó OTP Bank Ligában: két csapat a nemzetközi kupaindulást érő harmadik helyért, négy együttes pedig a kiesés elkerüléséért küzd.

Az, hogy címét megvédve a Ferencváros végez az élen és a MOL Fehérvár FC lesz a második, már korábban eldőlt, az Európa-liga-selejtezőt érő harmadik helyre viszont még a Puskás Akadémia és a Mezőkövesd is odaérhet. Sokáig utóbbi volt kedvező helyzetben, de a bajnokság május végi újrakezdése óta csak egy mérkőzést tudott megnyerni, így a legutóbbi fordulóban a felcsúti rivális megelőzte. A Puskás Akadémia egy ponttal jobban áll, ami azt jelenti, hogy újabb cseréhez a Mezőkövesdnek több pontot kellene begyűjtenie a Ferencváros ellen vendégként, mint a Puskásnak otthon a Budapest Honvéddal szemben.

Az előző, hétközi fordulóban a bennmaradásért harcoló gárdák közül nyert az Újpest, a Paks és a Debrecen, a Kisvárda pedig döntetlent játszott. Mind a négy csapat sorsa a saját kezében van, de a legkedvezőbb az Újpest helyzete. A fővárosi együttes csak úgy eshet ki, ha legalább három góllal kikap a Kaposvártól és közben a Kisvárda döntetlent játszik vagy győz Diósgyőrben, a Debrecen pedig megveri a Paksot. Az újpesti búcsúhoz ezen felül még az is kell, hogy a Paksnak jobb, vagy - több szerzett találat mellett - ugyanannyi legyen a gólkülönbsége.

Komoly tétje lesz a Paks debreceni mérkőzésének, valamint annak, hogy a Diósgyőr - négy vesztett találkozó után - magára talál-e, és saját közönsége előtt eredményes lesz-e a Kisvárdával szemben.

Debrecenben utoljára lép pályára a csapatkapitány Tőzsér Dániel, aki 35 évesen visszavonul.

"Próbálok nem foglalkozni azzal, hogy pályafutásom utolsó bajnokijára készülök, hisz az év legfontosabb rangadója vár ránk. Fontos szerepem van jelenleg az öltözőben és a pályán egyaránt, ráadásul kavarognak bennem az érzelmek, hisz jó pár évnyi futball van mögöttem, ami nyilván nagyon hiányzik majd. Viszont csak akkor lesz szép számomra a búcsú, ha a csapat bebiztosítja helyét az élvonalban" - nyilatkozott klubja honlapján a középpályás, aki 2006-tól tíz éven át külföldön futballozott, a magyar válogatottban pedig 31-szer szerepelt.

A versenykiírás szerint pontazonosság esetén elsőként a több győzelem rangsorol, majd a helyezést a bajnoki meccsek gólkülönbsége, azután a több szerzett gól dönti el, és ha mindez egyforma, akkor veszik figyelembe az egymás elleni eredményeket.

Az M4 Sport adja a ZTE-Fehérvár, a DVSC-Paks és a Ferencváros-Mezőkövesd mérkőzést, a Duna Worldön lesz látható a Diósgyőr-Kisvárda és a Puskás Akadémia-Budapest Honvéd találkozó, illetve valamennyi összecsapást követni lehet az m4sport.hu oldalon.

A Kossuth rádió 18.30 órától körkapcsolásban, majd a 20 órakor kezdődő két mérkőzésről a Sportvilág című műsorban 20.12 és 21, valamint 21.30 és 22 óra között tudósít.