Lengyelország-Ecuador 0-2 (0-1)

Sport - 2006-06-10

Ecuador alaposan meglepte Lengyelországot, ugyanis Carlos Tenorio és Agustin Delgado góljaival viszonylag magabiztosan győzte le európai riválisát a németországi labdarúgó-világbajnokság nyitónapján az A csoport második mérkőzésén.

Lengyelország-Ecuador 0-2 (0-1)

Gelsenkirchen, 48 000 néző, v.: Kamikava Toru (japán)

Lengyelország: Artur Boruc - Marcin Baszczynski, Jacek Bak, Michal Zewlakow, Mariusz Jop - Jacek Krzynowek (Kamil Kosowski, 78.), Arek Radomski, Miroslaw Szymkowiak, Radoslaw Sobolewski (Irineusz Jelen, 67.) - Ebi Smolarek, Maciej Zurawski (Pawel Brozek, 84.)

Ecuador: Christian Mora - Ulises de la Cruz, Ivan Hurtado (Jorge Guagua, 69.), Giovanny Espinoza, Neicer Reasco - Edwin Tenorio, Segundo Castillo, Edison Mendez, Luis Antonio Valencia - Agustin Delgado (Patricio Urrutia, 83.), Carlos Tenorio (Iván Kaviedes, 65.)

gólszerző: C. Tenorio (24.), Delgado (80.)

sárga lap: Smolarek (36.), illetve Hurtado (31.), Mendez (70.)

 

24. perc: egy ecuadori nagy bedobás után Delgado csúsztatta meg a labdát, majd a védőjét megelőző Carlos Tenorio 8 méterről a jobb alsó sarokba fejelt (0-1).

80. perc: Mendez ugratta ki Kaviedest a 16-os jobb oldalán, aki önzetlenül a középen érkező Delgadóhoz passzolt, utóbbinak 6 méterről csak az üres kapuba kellett gurítania (0-2).

86. perc: Jelen kapott labdát a 16-os jobb oldalán, előbb elcsúszott, majd egy csellel becsapta védőjét, végül 7 méterről a keresztlécre bombázott.

91. perc: Brozek 20 méteres lövése a jobb oldali kapufán csattant.

 

A lengyelek valamivel aktívabbak voltak dél-amerikai riválisuknál, de komoly helyzetig nem jutottak. Az ecuadoriak viszont az első adandó alkalommal vezetést szereztek, ettől pedig alaposan megzavarodtak Pawel Janas tanítványai. A szünetig ugyan nem változott az eredmény, de ez leginkább az ecuadoriak rossz helyzetkihasználásának köszönhető.

 

A lengyelek óriási lendülettel kezdték a második félidőt, az utolsó passzokba azonban rendre hiba csúszott, vagy a védők mentettek önfeláldozóan. Ahogy telt az idő, úgy lettek egyre magabiztosabbak az ecuadori futballisták, s ennek megfelelően kiegyenlítetté vált a találkozó. A hajrához érve ismét Ecuador szerzett gólt, s a lengyelek csak ezt követően szorították be riválisukat, de a hátralévő tíz percben csak két kapufáig jutottak.