Loki: győzelem a törökországi túra végén

Sport - 2007-02-12

A DVSC-TEVA szakmai stábja előzetesen öt előkészületi mérkőzést tervezett, ám végül négy meccsen léptek pályára a törökországi túrán a magyar bajnokcsapat játékosai.

Utolsó törökországi felkészülési mérkőzésén 1-0-s győzelmet aratott a DVSC-TEVA csapata a román első ligás Vaslui gárdája felett.

Miroslav Beránek a vádliját fájlaló Takács Zoltán kivételével mindenkinek lehetőséget kívánt adni, így a két félidőben más kerettel állt ki a Loki. Az első játékrészben a Csernyánszki – Nagy Z., Bíró P., Szűcs I., Szatmári – Nagy R., Thierry, Spitzmüller, Tulio – Tchana, Szilágyi P. összetételű gárda vette fel a harcot keleti szomszédainkkal.-adta hírül a klub honlapja.

 Jó iramú, kiegyenlített küzdelmet hozott a félidő, csak a gólok hiányoztak. Egyszer sem sikerült megzörgetni a hálót, ellenben kapufákból nem volt hiány. Előbb Nagy Róbert vágta a lécre a labdát, majd a nem sokkal később a románok lemásolták a mozdulatot.

A második félidőre csak Csernyánszki Norbert és Szatmári Csaba maradt a pályán. A kicserélődött csapat nagy rohamra indult, az 53. percben aztán megtört a jég és Sidibe megszerezte a vezetést, amikor egy előreívelt labdát háttal a kapunak állva a hálóba fejelt. Az előny nagyobb elszántságra ösztönözte játékosainkat, mindenki becsülettel küzdött, az ellenfél beszorult térfelére. Nem veszélyeztették már a kaput a románok, ellenben a Loki előtt adódtak ígéretes helyzetek, az eredmény azonban már nem változott. így a törökországi edzőtáborozás utolsó edzőmérkőzésén (korábbi három vereség után) végre győzedelmeskedett a DVSC.