M4 Sport-Az Év sportolója gála - Bácsi, Fucsovics és Liu Shaolin a legjobb három között a férfiaknál

Sport - 2019-02-04

A férfiaknál Bácsi Péter, Fucsovics Márton és Liu Shaolin Sándor, a nőknél pedig Babos Tímea, Hosszú Katinka és Kozák Danuta került a legjobb három közé a Magyar Sportújságírók Szövetségének (MSÚSZ) 61. alkalommal kiírt szavazásán. A győztest jövő csütörtökön, a Nemzeti Színházban sorra kerülő M4 Sport-Az Év sportolója gálán hirdetik ki.

439 voks alapján alakult ki a sorrend. Ez rekordnak számít, miután hárommal megdőlt a tavalyi csúcs.

Az MSÚSZ tagjai 11 kategóriában szavazhattak, a szövetség hét, míg a Magyar Paralimpiai Bizottság három kategóriában állított össze tízes listákat. Az Év góljára az M4 Sport honlapján január 14-től voksolhattak a szurkolók, az MLSZ Életműdíjasát a labdarúgó-szövetség elnöksége, az MSÚSZ-MOB Életműdíjast pedig a két szervezet választja meg.

Vidnyánszky Attila, a Nemzeti Színház főigazgatója elmondta: az, hogy a gálának negyedszer lehetnek házigazdái, számára azt jelenti, jól dolgoznak és jó vendéglátók. "Ennyi, megkérdőjelezhetetlen teljesítményt magáénak tudó sportembert vendégül látni felemelő érzés" - tette hozzá.

Székely Dávid, az M4 Sport csatornaigazgatója elárulta: az Év góljáról döntő szavazáson a szakmai zsűri által összeállított tízes listáról a szurkolók szavazása után Bódi Ádám DVSC, Loic Nego (Vidi) és Sigér Dávid (FTC) találata maradt versenyben. Hozzátette: a három játékosra leadott voksok nem törlődtek, a három labdarúgó kiélezett versengése még nem dőlt el.

A győzteseknek járó díjat Csisztu Zsuzsa, az MSÚSZ alelnöke mutatta be. Kiemelte: a csavart elemeket tartalmazó, aranyozott részekkel díszített porcelánserleg nyolc centiméterrel magasabb, mint a tavalyi, és először a parasportok emblémáit is tartalmazza.

Szabó László, a gála kreatív producere - egyben a Magyar Paralimpiai Bizottság elnöke - kiemelte: a díjátadókat elválasztó öt produkcióban összesen közel háromszázan lépnek színpadra. Hangsúlyozta: minden produkció egyedi, erre az alkalomra készül, így ebben a formában se korábban, se ezután nem lesz látható. A Himnuszt ezúttal öten éneklik majd együtt, míg a sztárfellépők közül egyedül Ruzsa Magdi nevét árulta el, akit már régóta szerettek volna megnyerni, és ezúttal sikerrel jártak.

A jövő csütörtökön 20 órakor kezdődő műsorvezetője Mohay Bence lesz.

A hármas listák (ABC sorrendben:

férfiak:

Bácsi Péter

Fucsovics Márton

Liu Shaolin Sándor

nők:

Babos Tímea

Hosszú Katinka

Kozák Danuta

csapat (hagyományos csapatsportokban):

FTC-Telekom Waterpolo

Győri Audi ETO KC

junior női kézilabda-válogatott

csapat (egyéni sportágak csapatversenye):

férfi kardválogatott

férfi rövidpályás gyorskorcsolyaváltó

női kajaknégyes

edzők:

Bánhidi Ákos és Csang Csing Lina

Golovin Vlagyimir

Sike András

férfi labdarúgó:

Gulácsi Péter

Juhász Roland

Szalai Ádám

női labdarúgó:

Csiszár Henrietta

Jakabfi Zsanett

Vágó Fanny

fogyatékos férfi:

Gelencsér Róbert

Mihálovits Tamás

Osváth Richárd

fogyatékos női:

Ekler Luca

Gyurkó Alexandra

Pap Bianka

fogyatékos csapat:

asztalitenisz vegyespáros

férfi asztalitenisz páros

női kerekesszékes vívóválogatott

fogyatékos sportoló edzője:

Beliczay Sándor

Pécsi Annamária

Szabó Álmos