Ma sorsolnak

Sport - 2006-07-28

Máris újabb sorsolás következik a BL-ben. Pénteken délben a svájci Nyonban  a selejtező harmadik fordulójának párosítására kerül sor.Hasonlóan a tavalyi évhez, még a második forduló közben ejtik meg a labdarúgó BL-selejtezők harmadik körének sorsolását.  Elvileg még 46 csapat érdekelt a sorsoláskor: a küzdelmeket a harmadik körben megkezdő 18 együttes és a második körben pályára lépő 28 klub.

A Loki továbbjutás esetén nem lesz kiemelt, így a mezőny nehezebb köréből kap ellenfelet. A DVSC-Teva és az FK Rabotnicski Kometal Szkopje párharc győztesének az alábbi csapatok közül jut ellenfél (erősorrendben): AC Milan (olasz), Liverpool FC (angol), Arsenal FC (angol), Valencia CF (spanyol), FC Ajax Amsterdam (holland), LOSC Lille Métropole (francia), SL Benfica (portugál), FC Steaua Bukarest (román, vagy az őket esetleg kiverő szlovén NK Gorica), PFC CSZKA Moszkva (orosz), AEK Athén FC (görög), FC Dinamo Kijev (ukrán, vagy az őket esetleg kiverő lett Metalurgs), PFC Levszki Szófia (bolgár, vagy az őket esetleg kiverő grúz FC Sioni), FC Sahtar Donyeck (ukrán), Galatasaray SK (török), Hamburger SV (német), FC Slovan Liberec (cseh).

            A magyar futball mai helyzetében nehéz könnyű ellenfelet találni, de a Lokinak a fenti csapatok közül 4-5 együttes ellen lehetnek esélyei a BL-főtáblára kerülésre. Mint korábban megírtuk: Szkopjében  nehéz visszavágó vár a debreceni focistákra.