Magyar Nagydíj - Ricciardónál a második szabadedzésen sem volt gyorsabb

Sport - 2017-07-28

A délelőtti első gyakorláshoz hasonlóan a délutáni második szabadedzésen is Daniel Ricciardo, a Red Bull ausztrál pilótája futotta meg a legjobb köridőt a 32. Forma-1-es Magyar Nagydíj pénteki nyitónapján. A 28 éves versenyző, aki 2014-ben megnyerte a mogyoródi futamot, a nap leggyorsabb körét is elérte 1:18.455 perces eredményével.

Mögötte a négyszeres vb-győztes Sebastian Vettel, a Ferrari német pilótája végzett a második, Valtteri Bottas, a Mercedes finn versenyzője pedig a harmadik helyen. A vb-címért Vettellel nagy csatában álló, háromszoros világbajnok brit Lewis Hamilton (Mercedes) az ötödik pozícióban zárt Kimi Räikkönen, a Ferrari finn pilótája mögött.

Szurkolók a Forma-1-es Magyar Nagydíj második szabadedzésén a mogyoródi Hungaroringen 2017. július 28-án. MTI Fotó: Czeglédi Zsolt

Max Verstappen, Ricciardo holland csapattársa hatodik lett, s míg az első hat helyezett fél másodpercen belül volt egymástól, addig a hetedikként záró német Nico Hülkenberg (Renault) már 1.2 másodperccel volt lassabb Ricciardónál.

Az első gyakorláshoz hasonlóan a második tréning sem telt el piros zászló nélkül: a német Pascal Wehrlein (Sauber) a gumifalnak csapta versenyautóját ugyanabban a kanyarban, ahol délelőtt az olasz Antonio Giovinazzi (Haas). Wehrlein sérülés nélkül megúszta az erőteljesnek tűnő becsapódást, de a törmelékek eltakarításának és a gumifal rendbehozatalának idejéig a versenyzők nem körözhettek, igaz, a visszaszámláló órát nem állították meg.

Néhány perccel később a brit Jolyon Palmer (Renault) ütközött a falnak, így újabb piros zászlós félbeszakítás következett, ez azonban csak két percig tartott.

Szombaton 11 órától a harmadik szabadedzésre, 14 órától pedig az időmérő edzésre kerül sor a Hungaroringen. A 70 körös futam vasárnap, szintén 14 órakor kezdődik.