Magyar sikerek a rövidpályás úszó EB-n

Sport - 2007-12-14

Remek eredményeket értek el a magyarok a rövidpályás úszó Európa-bajnokság első napján, hiszen Cseh László világcsúccsal szerzett aranyérmet, és Kovács Emese, Verrasztó Evelyn, valamint Kiss Gergő is érmes lett. Délelőtt  Cseh László a legjobb idővel kvalifikálta magát a 200 méteres vegyesúszás döntőjébe.

A bajnok

Rajta kívül nagyon bíztatóan szerepelt 200 pillangón junior Európa-bajnokunk, Kovács Emese, aki óriási előnnyel nyerte előfutamát, s  400 gyorson Kovács Gergő, a negyedik legjobb eredménnyel került a fináléba. Oda jutott az egyre jobb teljesítményt nyújtó Verrasztó Evelyn és az országos csúcsot úszó Hosszú Katinka is a 200 méteres vegyesúszásban, míg 200 pillangón Boulsevicz Beatrix is rajtkőre álhatott a kora esti döntőben.

 

A fináléban Kovács Emesét megelőzve a lengyel Otylia Jedrzejczak új világcsúccsal győzött a 200 méteres pillangóúszásban.  Kiss Gergő és Verasztó Evelyn is bronzérmet szerzett a fináléban, az előbbi Cseh Laci egyhónapos rekordját megdöntve.

 

200 vegyesen Cseh László szállt vízbe, s az első pillanattól óriási főlénnyel utasította maga mögé a mezőnyt. A brazil Thiago Pereira november 18-án Berlinben elért világrekordját megjavítva négy és fél másodpercet vert a második Sasa Impricre. A bajnok előre borítékolta eredményét, amit egy lezárt borítékban adott át Gyárfás Tamásnak a Magyar Úszószövetség elnökének, aki megerősítette, hogy úszó fenoménunk hajszálra pontosan az új világcsúcsot írta a papírra.