Máté már elkezdte a felkészülést – Debrecenben

Sport - 2008-01-02

Másfél éves angliai légióskodás után a DVSC-TEVA védője visszatért nevelőegyesületébe.

  Az utánpótlás-válogatott Máté Péter 2006. augusztus 30-án, egy nappal az átigazolási határidő lejárta előtt szerződött az angol élvonalban szereplő Reading FC-hez egy évre kölcsönbe. Remekül indult a légiós élet, hiszen a gárda utánpótlás csapatában jó játékkal, és egy fejesgóllal debütált.

Alig egy hónapot töltött el újdonsült csapatában, amikor a Chelsea elleni tartalékmeccsen elszakadt a keresztszalagja, ami az egyik legnehezebben gyógyuló sérülés. Ennek ellenére az angolok nem mondtak le róla és fél évvel meghosszabbították a DVSC-vel a kölcsönadási szerződést. A szezon mégsem sikerült igazán a közel kétméter magas védő számára, aki a kontraktus lejárta után visszatért Debrecenbe. Mivel sérülése miatt sokat kihagyott, már most elkezdte az edzéseket, hogy utolérje magát.

 

- December 31-ig szólt a szerződésem, de az év utolsó pár napjában már nem voltak edzések kint, ezért 29-én hazajöttem, másnap pedig már Dzsudzsák Balázzsal együtt végeztem a gyakorlatokat Herczeg András irányításával. Ez így megy majd január 7-ig, utána a felkészülést a csapattal folytatom – mondta honlapunknak Máté Péter, aki nem érezné visszalépésnek, ha újra Magyarországon kellene játszania. – Szép időszakot töltöttem a DVSC-nél, tehát jó érzéssel tértem vissza. Itthon ennél jobb helyre nem is kerülhet egy játékos. Nem vagyok csalódott. Azt sem bánom, ha maradnom kell, jó lesz újra ismerős közegben futballozni. Persze azért szívesen visszamennék Angliába, hiszen egy álmom vált valóra, amikor másfél évvel ezelőtt kikerültem. Minden játékos neves bajnokságban rúgná a bőrt, de nekem most az a legfontosabb, hogy ismét rendszeresen játsszak. Nem tudom, hol történik majd mindez, Debrecenben, vagy külföldön, de szerintem hamarosan eldől. Az ügyemet a menedzserem intézi, és jelenleg nincs információim arról, milyen csapatok keresnek. A sérülésem rendbe jött, most már csak a focira kell koncentrálnom.

Forrás:dvsc.hu