Meghalt a MotoGP egyik legnagyobb tehetsége

Sport - 2011-10-23
Meghalt Marco Simoncelli a gyorsaságimotoros-vb Malajziai Nagydíján történt balesetben. Bukása után az olasz versenyzőnek nekiment az egymással ütköző Colin Edwards és Valentino Rossi is. Simoncelli fejéről az ütközés erejétől lesodródott a sisak, az életét már nem tudták megmenteni.

A másik két motorosnak nem történt komolyabb baja. A futamot előbb piros zászlóval félbeszakították, majd törölték.

 

Életét vesztette a magyar idő szerint vasárnap reggeli MotoGP-futamon Marco Simoncelli. A 24 éves pilóta a futam második körében elcsúszott, majd a mögötte egymással ütköző Edwards és Rossi is nekiment. A Gresini Honda versenyzőjének fejéről lesodródott a sisak az ütközés erejétől.

 

"A felvételek láttán magam is rosszul lettem" - mondta a MotoGP idei világbajnoki címét egy hete begyűjtő Casey Stoner. "Ha valakiről leesik a sisak, az mindig nagyon rossz jel."

 

"Sokkol, hogy egy barátom haláláról kell beszélnem" - mondta Michele Macchiagodena, a MotoGP orvosi csapatának vezetője. "Súlyos fej-, nyak- és mellkasi sérüléseket szenvedett. Amikor a pályára értünk, már eszméletlen volt. Az ambulancián megkezdtük az újjáélesztést, és bár sikerült a vér egy részét eltávolítani a tüdőből, az életét már nem tudtuk megmenteni."