Minimális hátrányban a Loki

Sport - 2019-04-16

A DVSC ma a MOL Vidi FC otthonában lépett pályára a Magyar Kupa elődöntőjének első mérkőzésén. A 3. percben vezetést szereztek a fehérváriak, amikor Tamás Krisztián bal oldali beadása után Futács Márkó 6 méterről fejelt a hálóba. Utána a Loki több veszélyes támadást indított, mezőnyfölényben játszott. A 18. percben egy gyors debreceni akció végén Varga Kevin 16 méterről a lécet találta el, majd Ferenczi János lövését védte Kovácsik

Futács Márkó gólt szerez.Jobbra a debreceni Tomás Kosicky. MTI/Illyés Tibor

Közel tíz perccel később a hazaiak előtt is adódott lehetőség: Huszti ívelt be szabadrúgásból, Juhász 9 méterről a jobb felső mellé bólintott, majd Futács lövését fogta Kosicky. A 39. percben Tőzsér szabadrúgása Vinícius lábáról pattant nem sokkal a bal kapufa mellé.

A szünet után is nagy küzdelem folyt a pályán, ám rengeteg volt a szabálytalanság, emiatt nem alakult ki folyamatosan játék. A 61. percben Bódi Ádám távoli löketét kellett védenie Kovácsiknak, illetve elég sok szögletet is rúgtunk. Többet birtokoltuk a labdát, beszorítottuk a Vidit, hatalmasat harcoltunk az egyenlítésért. A 84. perctől emberelőnyben futballoztunk, miután Juhász Roland megkapta második sárga lapját. Sokat tettünk a gól megszerzése érdekében, ám sajnos nem jött össze, az egygólos hátrány ugyanakkor nem ledolgozhatatlan!

Magyar Kupa elődöntő, első mérkőzés

MOL Vidi FC – DVSC 1-0 (1-0)

MOL Aréna Sóstó, 2976 néző. Vezette: Farkas (Vígh-Tarsonyi, Szalai)

Vidi: Kovácsik – Nego, Juhász, Vinícius, Tamás – Nikolov, Hadzic, Pátkai, Huszti – Futács (Stopira 81.), Kovács I. (Hodzic 74.)

DVSC: Kosicky - Kinyik, Szatmári (Kusnyír 64.), Pávkovics, Ferenczi - Bódi, Tőzsér, Csősz, Varga K. – Zsóri (Takács 64.), Szécsi (Haris 82.)

Gól: 1-0 Futács (3.)

Sárga lap: Szatmári (19.), Vinícius (38.), Csősz (49.), Zsóri (52.), Nikolov (53.), T. Hadzic (56.), Kovács I. (61.), Tamás (66.), Juhász (83.), Tőzsér (92.), Huszti (93.)

Kiállítva: Juhász (84.)

Forrás:dvsc.hu